Markiezen, wat zijn de mogelijkheden?

Mike avatar

Mike op 11-07-2017

Markiezen, wat zijn de mogelijkheden?

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Markiezen zijn een vorm van buitenzonwering die erg herkenbaar zijn aan hun bolle en ronde vorm wanneer ze zijn uitgeklapt. Ze hebben een vrij klassieke uitstraling en zijn verkrijgbaar in een aantal modellen. We gaan er hieronder dieper op in. Lees je mee?

Verschillende soorten markiezen

Markiezen zijn er in verschillende soorten. Er worden doorgaans drie varianten onderscheiden, het standaardmodel, het klapmodel en het petmodel. We lopen ze alledrie door.

Standaardmodel

Het standaardmodel is het meest bekende model. Dit type markies kenmerkt zich doordat de hoogte van de markies en de uitval van de markies exact dezelfde afmeting kent. De uitval is de afstand tussen de gevel waaraan de markies wordt bevestigd en het uiteinde van de uitgeklapte markies.

Klapmodel

Wanneer je graag een markies plaatst boven ramen en/of deuren die open kunnen slaan naar buiten, dan zul je waarschijnlijk voor een klapmodel moeten kiezen. Omdat dit type markies een grotere uitval heeft dan de andere soorten kan de markies ook gewoon worden uitgeklapt wanneer het raam of de deur eronder geopend is.

Petmodel

Het petmodel kun je het beste kiezen wanneer je graag de vrije doorloop langs ramen of deuren wilt behouden, bijvoorbeeld bij een terras van klein formaat. Omdat het doek van de markies bij dit model niet zo laag valt kun je aanzienlijk makkelijker langs of onder de markies doorlopen wanneer deze is uitgeklapt. Daarnaast behoudt je zo ook het zicht naar buiten wanneer de markies uitgeklapt is.

Manuele of elektrische bediening

Je kunt kiezen voor markiezen die je manueel moet bedienen maar ook voor elektrisch bedienbare markiezen. Bij de elektrisch bedienbare markiezen zul je deze eenvoudig op afstand met een kleine afstandsbedieningen of met een wandschakelaar kunnen uit- en inklappen. Handig!

Markies prijzen

De prijs van een markies is afhankelijk van een aantal factoren. Uiteraard speelt de afmeting een belangrijke rol in prijs. Des te breder de markies des te hoger de prijs zal liggen. Ook de keuze voor manuele of elektrische bediening speelt een rol. Voor een elektrisch bedienbare variant zul je ongeveer zo’n €200 meer betalen dan een manueel bedienbaar markies. Van welk materiaal is de bovenkap van het markies gemaakt? Ga je voor bijvoorbeeld een houten markies of een aluminium? Ook hierin zit natuurlijk prijsverschil. Daarnaast is het ook zo dat iedere markiezenfirma andere prijzen hanteert. Zo kan een bepaalde soort markies bij de ene leverancier zomaar duurder zijn dan bij de andere. Door soorten markiezen en de bijbehorende prijzen te vergelijken tussen meerdere aanbieders uit je regio kun je eenvoudig zien waar je het beste terecht kunt voor kwalitatief goede markiezen tegen de scherpste prijs! Op zoek naar buitenzonwering? Zouden de karakteristieke markiezen iets zijn voor bij jou aan huis?


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!