Wist je dat; Rolluiken meerdere functies hebben?

Mike avatar

Mike op 10-01-2017

Veel mensen denken dat rolluiken puur en alleen worden geplaatst om zo een ruimte te kunnen verduisteren, als zonwering. Nu is dat over het algemeen wel degelijk de hoofdfunctie van een rolluik. Maar rolluiken hebben daarnaast ook nog andere functies. Welke dat precies zijn, bespreken we in dit artikel. Lees je mee?

rolluiken functies

Diverse functies van een rolluik

De voornaamste reden voor het aanschaffen van rolluiken is om te zorgen voor verduistering in een kamer en ook voor het creƫren van privacy en rust. Op deze manier zul je geen last hebben van inkijk in de woning. Door de optimale verduistering worden rolluiken ook vaak in slaapkamers geplaatst. Ideaal voor op kamers van mensen die bijvoorbeeld vaker een nachtdienst moeten draaien of mensen die in het weekend graag nog wat langer in bed liggen. Maar rolluiken voorzien daarnaast nog in een aantal andere functies.

Inbraakpreventie

Rolluiken bieden ook een goede inbraakwerendheid. Wanneer je rolluiken tevens ook om deze reden plaatst dan is het aan te raden om hierbij te kiezen voor sterke aluminium rolluiken. Ook kun je kiezen voor een zogenaamde optilbeveiliging. Deze maakt het zo goed als onmogelijk om een rolluik vanaf de buitenzijde te openen. Daarnaast biedt een rolluik ook enigszins bescherming tegen vandalisme, denk bijvoorbeeld aan het ingooien van ramen.

Isolerende functie

Een rolluik zorgt ook voor een betere thermische isolatie van de woning alsook een betere geluidsisolatie. Door verbeterde thermische isolatie zorg je ervoor dat de warmte in de winter beter kan worden vastgehouden. Op deze manier kun je dus besparen op stookkosten. In de zomerperiode kan met een rolluik de warmte juist eenvoudig buiten worden gehouden zodat het aangenaam koel kan blijven in huis. Tevens zal de rolluik ook zorgen voor een betere geluidsisolatie. Hierdoor zul je minder last hebben van geluiden buiten. Je kunt zelfs kiezen voor een rolluik dat extra is uitgevoerd met geluidsisolerende materialen voor een optimaal geluidsisolerende werking.

Afwerking van de woning

Rolluiken kunnen verder ook zorgen voor een mooie afwerking van de woning. Rolluiken zijn tegenwoordig te verkrijgen in vele soorten, kleuren en maten. Het is hierdoor dus niet lastig om te kiezen voor rolluiken die perfect passen bij de rest van de woning. Op deze manier zorg je voor een fraaie en netjes afgewerkte aanblik van de woning. Tevens zal een woning met rolluiken ook meer waard worden.

Zoals je ziet bieden rolluiken meer voordelen dan alleen de optie om een ruimte te verduisteren. Maak jij al gebruik van rolluiken in bepaalde ruimtes van je woning?


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!