Voorzetrolluik, wat zijn de kenmerken?

Mike avatar

Mike op 05-09-2016

Het voorzetrolluik kan op bijna elk raam geplaatst worden. Daarom is dit type rolluik ideaal om je woning van meer privacy en comfort te voorzien. Wat zijn de eigenschappen van het voorzetrolluik? Je leest het hieronder!

voorzetrolluik

Eigenschappen voorzetrolluik

Een voorzetrolluik heeft net als de op- en inbouwrolluik een aantal fijne voordelen:

Een rolluik heeft een positief effect op de isolatie in de woning, wanneer deze gesloten is zal warmte beter worden vastgehouden;
In de zomer kan juist de warmte buiten worden gehouden door de rolluik te sluiten, zo blijft het aangenaam koel binnen;
Een rolluik zal het raam beter beschermen tegen weersomstandigheden;
Met een rolluik zul je minder last hebben van omgevingsgeluiden dankzij de geluiddempende werking;
Een rolluik zorgt voor privacy en kan een ruimte verduisteren als je dat wilt;
Inbrekers kunnen minder eenvoudig je woning binnenkomen met een gesloten rolluik;
Extra voordeel bij een voorzetrolluik is dat zelfs wanneer deze gesloten is, het raam toch op een kiertje kan worden gezet;

Materiaalkeuze

Een voorzetrolluik wordt meestal gemaakt van aluminium of PVC. Beide materiaalsoorten hebben zo z’n voor- en nadelen. De aluminium variant zal sterker zijn en is beschikbaar in verschillende lameldiktes en tevens ook verkrijgbaar met een dubbelwandige lamel voor optimale isolatie. Een voorzetrolluik van kunststof zal daarentegen weer goedkoper zijn in aanschaf.

Rolluik bediening

Ook bij de voorzetrolluik kun je kiezen op welke manier je deze wilt bedienen: handmatig of elektrisch. Uiteraard zal een elektrische bediening wat duurder zijn, maar het verhoogt natuurlijk wel het comfort. Zeker voor oudere mensen is een elektrisch bedienbaar rolluik een uitkomst. Je kan deze daarbij zelfs op een timer aansluiten zodat de rolluik op vooraf bepaalde tijdstippen zal sluiten en weer openen. Kies je voor een handmatige bediening? Dan heb je keuze uit bediening via een koord, stang of veeras.

Rolluik installateurs vergelijken

Van plan om een voorzetrolluik of een andere variant aan te schaffen? Vergelijk hiervoor dan een aantal verschillende installateurs uit je regio. Een snelle vergelijking op basis van prijs en kwaliteit zorgt ervoor dat je gemakkelijk kiest voor een professionele installateur tegen een goede prijs. Wel zo fijn!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!