Plissé shades, wat zijn de kenmerken?

Mike avatar

Mike op 23-04-2018

Plissé shades, wat zijn de kenmerken?

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Plissé shades kenmerken zich door de opvallende plooien waarbij stof op een zig-zag manier gevouwen en gestreken is. Dit zorgt voor een elegante look waarbij het gordijn privacy en ook schaduw kan bieden. Wat zijn de verdere kenmerken van plissé shades als zonwering? We bespreken het in dit artikel. Lees je mee?

Vele opties met plissé shades

Plissé shades zijn veelzijdige en er zijn vele toepassingsopties. Zo zijn er verschillende soorten stoffen waarmee gewerkt kan worden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor plissé shades met een reflecterende laag voor licht- en ook warmtewering. De meeste stoffen voor plissé shades zijn daarnaast ook voorzien van een vuilafstotende laag waardoor er zich niet snel vuil kan hechten op de plisségordijnen.

En wat betreft kleuren is er ook ontzettend veel keuze, vrijwel alle kleurtinten zijn mogelijk en ook de optie voor transparante en geheel verduisterende stoffen behoren tot de mogelijkheden. Wil je graag van verschillende opties gebruik maken? Dan kun je ook nog kiezen voor plissé shades met een zogenaamd twee in één stofpakket. Hierbij kunnen twee doeksoorten worden gebruikt binnen één systeem. Zo kun je bijvoorbeeld eenvoudig een dag- of juist nachtsituatie creëren. Kies bijvoorbeeld voor één (deels) transparante stof en één verduisterende stof. Zo zijn plissé shades bijvoorbeeld ook ideaal in de slaapkamer.

Diverse plissé shades systemen

Het systeem van de plissé shades kan ook in speciale vormen worden geleverd, denk bijvoorbeeld aan een driehoekige vorm om zo ook speciale raamvormen te kunnen bekleden.

plisse shades

En ook wat betreft bediening heb je keuze. Uiteraard kan de standaard uitvoering van de plisségordijnen aan de hand van een koord omhoog worden getrokken, zodat het raam van onder naar boven vrijkomt. Maar je hebt ook de optie om te kiezen voor plissé shades met een zogenaamd top-down bediening, waarbij het plisségordijn zowel van boven naar beneden als van beneden naar boven kan worden bediend. Dit geeft je alle vrijheid in het creëren van privacy en een bepaalde sfeer. Zeker ook omdat er zo heel precies kan worden gespeeld met de bepaling van de lichtinval in de woning.

De plissé shades worden standaard bediend met een koord of een kettingbediening. Maar je hebt daarnaast ook nog de optie om te gaan voor plissé shades met een automatische bediening. Op die manier kunnen de shades eenvoudig op afstand met een afstandsbediening worden bediend. En wanneer er hierbij nog gebruik wordt gemaakt van een klok, dan is het zelfs mogelijk om de plissé shades automatisch op bepaalde tijden te laten openen of juist sluiten.

Zoals je ziet bieden plissé shades als type jaloezieën vele mogelijkheden en opties. Dit zorgt er dan ook voor dat dit type raamdecoratie eigenlijk goed toepasbaar is in elke ruimte in een woning of pand.

Waar zou jij graag gebruik willen maken van plissé shades?


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!