Schuifdeuren, wat zijn de mogelijkheden?

Mike avatar

Mike op 14-05-2018

Schuifdeuren, wat zijn de mogelijkheden?

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Wanneer je kiest voor schuifdeuren in huis dan kies je voor zeer praktische deuren die een aantal fijne voordelen bieden. Wat zijn de mogelijkheden met schuifdeuren? We bespreken vijf veel voorkomende toepassingen met schuifdeuren. Lees je mee?

Privacy creëren

Met schuifdeuren in huis creëer je eenvoudig privacy of scheid je een grote ruimte in twee kleinere ruimtes. Zo kun je optimaal en efficiënt gebruik maken van je leefruimte. Heb je bijvoorbeeld kleine kinderen die druk aan het spelen zijn, dan zorg je met de schuifdeuren gemakkelijk voor een beetje rust en privacy door gemakkelijk tijdelijk twee aparte ruimtes te creëren, handig!

Eenvoudig opbergen

In ieder huishouden komt het voor, spullen die je niet vaak gebruikt en je niet perse in beeld wilt hebben. Denk bijvoorbeeld aan een tv-scherm, open kast of bijvoorbeeld aan een open opbergsysteem. Door gebruik te maken van schuifdeuren kun je dit soort spullen of de spullen in deze kast ruimtes eenvoudig verbergen terwijl ze ook gewoon goed voor handen blijven.

Wasmachine verbergen

In principe is dit voordeel te vergelijken met het voordeel van eenvoudig opbergen, alleen is het zo dat je met gesloten schuifdeuren ook een geluiddempende werking kunt creëren. Zo zul je dus een groot gedeelte van het geluid van de wasmachine kunnen tegenhouden. Netjes weggewerkt alsook minder geluidshinder dus met schuifdeuren, heel fijn!

schuifdeur achter

Gebruik schuifdeuren als roomdividers

Schuifdeuren kunnen ook juist fijn zijn in wat kleinere ruimtes. Je kunt schuifdeuren zo bijvoorbeeld gebruiken als een roomdivider. Zo kun je van een kleine ruimte toch een multifunctionele ruimte maken. Ideaal voor kleine appartementen of studio’s bijvoorbeeld!

Schuifdeuren in kastjes

Je kunt schuifdeuren ook toepassen als deurtjes in kastjes, denk hierbij bijvoorbeeld aan keukenkastjes. Je kunt zo spelen met open en gesloten keuken kastruimtes en bijkomend voordeel is ook dat je nooit meer je hoofd zult stoten aan een opstaand keukenkastdeurtje.

Zoals je ziet kun je met schuifdeuren veel kanten op en zijn schuifdeuren op vele verschillende manieren toe te passen in huis. Maak jij op nog een andere manier gebruik van schuifdeuren in huis?


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!