Ramen vervangen? 4 tips!

Mike avatar

Mike op 03-08-2018

Ramen vervangen? 4 tips!

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Wanneer ramen in je woning of pand toe zijn aan vervanging dan zijn er een aantal dingen waarop je kunt letten. Wat is hierbij belangrijk? We bespreken in dit artikel vier tips die je kunnen helpen bij het vervangen van je ramen. Lees snel verder!

Goedkope ramen en voordelige ramen

Wanneer je je ramen gaat laten vervangen dan zul je hierbij natuurlijk kosten kwijt zijn aan nieuwe ramen. Houd er echter rekening mee dat goedkope ramen niet altijd de voordeligste zijn. Naast de aanschafprijs van ramen is het namelijk ook goed om rekening te houden met onderhoudskosten. Zo zullen houten kozijnen bijvoorbeeld over het algemeen iets goedkoper zijn in aanschaf maar er is hieraan wel meer onderhoud vereist dan bijvoorbeeld kozijnen van kunststof of aluminium. En dit onderhoud brengt natuurlijk ook weer kosten met zich mee.

Daarnaast zal de levensduur van houten kozijnen bijvoorbeeld iets minder lang zijn dan kozijnen van kunststof of aluminum. Goedkoop in aanschaf hoeft dus op langer termijn niet altijd de voordeligste optie te zijn. Het is maar net wat voor jou belangrijk is. Houd bij aanschaf van je nieuwe ramen dus altijd ook rekening met deze aspecten.

Houd kwaliteit altijd goed in het achterhoofd

Natuurlijk is het fijn als je nieuwe ramen voor een zo goedkoop mogelijke prijs kunt laten plaatsen. Het is echter wel belangrijk dat kwaliteit hierbij niet uit het oog wordt verloren. Niets is vervelender als dat na relatief korte tijd blijkt dat de kwaliteit van je nieuwe kozijnen te wensen over laat. Het is waarschijnlijk beter om te investeren in kwalitatief hoogwaardige kozijnen met een lange levensduur dan goedkope kozijnen die minder lang mee zullen gaan.

ramen vervangenRamen laten vervangen; hoe groot ze ook zijn!

Slim is om altijd meerdere raamspecialisten uit je buurt te vergelijken op zowel kwaliteit als prijs. Je kunt zo eenvoudig kiezen voor kwalitatieve nieuwe ramen tegen de meest aantrekkelijke prijs.

Ramen en veiligheid

Houd bij de keuze voor nieuwe ramen verder ook veiligheid in het achterhoofd. Inbrekers proberen vaak via ramen een woning of pand te betreden. Goed beveiligde ramen zijn dan ook iets waar zeker rekening mee gehouden moet worden. Kies voor ramen met bijvoorbeeld inbraakwerende sloten en laat deze ook installeren door een specialist. Gebruik maken van beveiligde ramen met een slot dat niet op de juiste wijze is geïnstalleerd is natuurlijk niet heel zinvol.

Ventileer in huis

Wanneer je nieuwe ramen hebt laten plaatsen en daarbij ook goede isolatie is meegenomen dan is het des te belangrijker om in huis te zorgen voor goede verluchting. Het is belangrijk om te zorgen voor goede ventilatie. Wanneer dit niet het geval is dan kan er teveel vocht worden vastgehouden waardoor vochtplekken en schimmelvorming kunnen ontstaan. Ook houten ramen kunnen hierdoor bijvoorbeeld worden aangetast. Maak goed gebruik van ventilatieroosters in huis of zet geregeld ergens een raampje op de ventilatiestand. Schone verse lucht in huis is niet alleen belangrijk voor een optimaal vochtgehalte in huis maar natuurlijk ook voor je gezondheid.

Door rekening te houden met bovenstaande tips bij de aanschaf van nieuwe ramen kun je optimaal kiezen voor nieuwe ramen die het beste passen in jouw persoonlijke situatie en waarvan je langdurig kunt blijven genieten.


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!