Screens als zonwering!

Mike avatar

Mike op 03-04-2019

Screens als zonwering!

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Screens zijn een van de opties voor buitenzonwering. Doordat dit type zonwering de zon echt buiten houdt wordt er hiermee ook aanzienlijk meer warmte geweerd dan met bijvoorbeeld raamdecoratie. Screens zijn er in diverse uitvoeringen en bieden een aantal fijne voordelen. We bespreken er hieronder meer over. Lees je mee?

Standaard screen

De standaard variant screen is een verticale zonwering waarvan de kast bovenop het raam gemonteerd wordt. Het doek van dit type screen is brandwerend, rotvrij, onvervormbaar en antistatisch. De screen kan manueel, geheel motorisch of volautomatisch (waarbij zelf wordt bepaald hoeveel moeite je neemt voor openen en sluiten) worden gesloten en geopend. Meerdere screens kunnen eventueel worden aangestuurd via een app op de smartphone of tablet, super handig natuurlijk!

Zipscreen

De zipscreen of ook wel ritsscreen kent dezelfde soort kenmerken als de standaard screen alleen wordt deze aan de zijkanten dichtgeritst waarbij het doek in alle weersomstandigheden perfect in de geleiders zal worden gehouden. Op die manier wordt het doek geforceerd op zijn plek gehouden en zal er geen sprake zijn van doekspleten. Dit screen is dus geheel winddicht en er zal ook geen lichtlekkage kunnen optreden. Een ritsscreen weert dus beter wind en licht maar heeft daarentegen wel een iets mindere warmtewering waardoor de warmte minder goed zal worden buitengehouden in vergelijking met bijvoorbeeld de standaard screen.

screens zonweringScreens als zonwering kan echt ideaal en mooi zijn!

Topscreen

Een topscreen is een relatief nieuwe horizontale of schuinliggende zonwering, ideaal voor schuine glaspartijen op bijvoorbeeld een kleine veranda of lichtstraat. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van een combinatie van de zip technologie en een spansysteem. Zo wordt het doek op elke hoogte strak en windvast bevestigd en ook werkt het insectenwerend. Er kan hierbij tevens worden gekozen voor een verduisteringsdoek waarmee er eenvoudig tot volledige verduistering kan worden overgegaan. Het topscreen kan elektrisch, manueel of volautomatisch worden bediend en eventueel ook worden aangestuurd via een app op de smartphone of tablet.

Binnenscreen

Naast de buitenscreen varianten kun je ook kiezen voor een binnenvariant screen. De moderne look en minimalistische uitstraling van binnenscreens zorgt ervoor dat deze variant screen meer en meer wordt gebruikt in burelen en woningen. De screen is erg compact in opgerolde toestand en is tevens bijzonder onderhoudsvriendelijk. Dit binnenscreen kan manueel of elektrisch worden bediend en ook hierbij is de mogelijkheid om de elektrisch aangestuurde screen via een app te bedienen.

Voor meer informatie over welk type screen goed past in jouw persoonlijke situatie of voor aanschaf van screens kun je het beste een zonwering specialist inschakelen. Vergelijk meerdere zonweringsbedrijven uit je buurt en kies voor kwalitatieve screens tegen de beste prijs!

Welke variant screen zou jij graag willen laten plaatsen?


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!