Schuine rolluiken, wat zijn de voordelen?

Mike avatar

Mike op 18-04-2018

Schuine rolluiken, wat zijn de voordelen?

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Vensters, kozijnen en beglazing zijn eeuwenlang altijd recht geweest. Maar door technologische ontwikkelingen hebben architecten meer vrijheid gekregen in mogelijkheden en dus ook voor kozijnen. De mogelijkheden voor rolluiken zijn op basis hiervan ook uitgebreid, en zo ontstonden schuine rolluiken. Wat zijn de voordelen van schuine rolluiken precies? We bespreken het hieronder!

Voordelen schuine rolluiken

Het grootste voordeel is dat schuine rolluiken geschikt zijn voor schuine kozijnen met een hoek van 10 tot 45 graden. Zo kun je dus ook dit typen kozijnen en ramen voorzien van een rolluik. Daarnaast hebben ze nog een aantal fijne voordelen.

type schuine rolluiken

Standaard elektrisch aangedreven

Het schuine rolluik wordt standaard elektrisch aangedreven geleverd. Dat betekent dat het rolluik met een elektrisch motortje kan worden bediend. Dit zorgt voor een comfortabele bediening. Daarnaast zijn er tegenwoordig zelfs mogelijkheden om het rolluik te laten voorzien van een Solar aandrijving, waarbij een zonnecel wordt ingebouwd die het rolluik elektrisch kan bedienen zonder dat deze daarbij op het stroomnet hoeft te worden aangesloten. Super handig en milieubewust!

Geproduceerd van sterke materialen

Het schuine rolluik wordt doorgaans geproduceerd van vervaardigd aluminium. Dit betekent dat zowel het rolluik zelf alsook de kast, de geleiders en de vensterbank hierdoor uiterst sterk zijn. Ook zorgen de gebruikte materialen voor extra isolatie en geluiddemping. En daarnaast wordt er op deze manier ook gezorgd voor een preventieve inbraakbeveiliging. Ideaal!

Aanvriesbeveiliging

De motor van een schuin rolluik is standaard voorzien van een zogenaamde aanvriesbeveiliging. Zo is het rolluik in de winterperiode beter bestand tegen vrieskou en ijzel. Wanneer een rolluik zou vastvriezen en de motor zou blijven doordraaien dan kan dit zorgen voor een sneller defect aan de motor. Met een aanvriesbeveiliging kan dus een langere levensduur worden gegarandeerd.

Schuine rolluiken plaatsen

Wanneer je benieuwd bent naar de mogelijkheden voor schuine rolluiken bij jou in huis of wanneer je graag schuine rolluiken als zonwering wilt aanschaffen, dan is het slim om hiervoor meerdere rolluik-specialisten uit je regio te vergelijken. Op basis kwaliteit- en prijsvergelijking kun je eenvoudig een weloverwogen keuze maken voor de aanschaf van je schuine rolluiken.


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!