PVC ramen zijn populair, waarom?

Mike avatar

Mike op 06-04-2018

PVC ramen zijn populair, waarom?

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Wanneer je nieuwe ramen laat plaatsen of wanneer je oude ramen gaat vervangen dan heb je keuze uit een aantal verschillende materiaalsoorten voor je ramen. PVC als materiaalsoort is echter bijzonder populair. Waarom precies? Dat bespreken we hieronder. Lees je mee?

PVC werkt energiebesparend

Over het algemeen bestaat ongeveer iets meer dan twee-derde van de energiefactuur uit stookkosten. Hierop kan dan ook behoorlijk worden bespaard als er gebruik wordt gemaakt van isolerende maatregelen en materialen. PVC is een materiaalsoort met een hoge isolatiewaarde. Hierdoor zal de warmte dus minder goed via de ramen de woning verlaten waardoor er kan worden bespaard op verwarmingskosten.

PVC is zeer eenvoudig in onderhoud

Ramen van PVC zijn eenvoudig te onderhouden. Een jaarlijkse reinigingsbeurt volstaat al. Gebruik hiervoor enkel een vochtige doek of spons en wrijf het PVC netjes schoon. Andere materiaalsoorten voor ramen zoals bijvoorbeeld hout vragen relatief gezien aanzienlijk meer onderhoud. Zo zullen houten ramen ongeveer om de drie jaar moeten worden geschuurd en worden voorzien van een nieuwe laag verf om zo het hout goed te blijven beschermen tegen de weersinvloeden. Naar PVC ramen heb je dus eigenlijk geen omkijken.

pvc ramen wit

Veel opties

PVC ramen werden vroeger standaard in slechts één kleur geleverd. Vandaag de dag heb je eigenlijk een eindeloze keuze in kleur en ook stijl. Door gebruik van coating en uv-bestendige folies kunnen de ramen geheel naar smaak worden aangepast. Op die manier kun je er dus altijd voor zorgen dat je PVC ramen goed passen bij de uitstraling van je woning of pand. Er zijn zelfs PVC ramen met houtnerfstructuur waarmee de look van een houten raam kan worden nagestreefd terwijl je toch geniet van de voordelen van PVC.

PVC ramen hebben eigenlijk zowel een moderne alsook elegante uitstraling waardoor dit type raam, zeker in combinatie met de vele kleuropties, eigenlijk terug past in elke woning of pand.

Prijs van PVC

De prijs van PVC ramen is in vergelijking met bijvoorbeeld hout of aluminium ook voordelig. PVC is namelijk relatief goedkoop en de kwaliteit gaat daarbij niet ten koste. PVC ramen kunnen in goede staat namelijk tot wel vijftig jaar meegaan. Een standaard prijs voor PVC ramen ligt zo tussen de €550 en €800 voor een raam van drie vierkante meter. Hierbij is doorgaans dan levering en plaatsing ingerekend.

PVC ramen aanschaffen

Wanneer je graag meer informatie wilt over PVC ramen voor in jouw woning of pand of wanneer je graag PVC ramen wilt aanschaffen, schakel hiervoor dan een raamspecialist in. Door meerdere raam firma's uit je regio te vergelijken op prijs en kwaliteit, kies je eenvoudig voor een kwalitatieve ramen tegen de beste prijs!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!