Horren, welke soorten kennen we?

Mike avatar

Mike op 05-10-2016

Horren zijn de ideale oplossing wanneer je graag geregeld je ramen in huis of op je kamer open hebt staan, maar geen last wilt hebben van nare insecten en beestjes in huis. Insecten horren zijn te verkrijgen voor ramen en deuren en zijn er in verschillende vormen. We bespreken ze hieronder. Lees je mee?

welke soorten horren

Diverse soorten horren

Een hor. Zó simpel maar toch zó effectief! Een hor bestaat doorgaans uit een aluminium of houten behuizing met daar tussen gespannen gaas. Op deze manier ontstaat er een eenvoudige maar zeer functionele constructie. Er zijn diverse vormen beschikbaar.

Voorzethor

Dit type hor, ook wel inzethor genoemd, is de meest simpele van de horren familie. Deze horren worden niet vast geschroefd maar tussen het kozijn ingeklemd. De hor plaats je dus in enkele seconden en is tevens ook weer net zo snel te verwijderen. Is dat even lekker!

Raamrolhor

Precies zoals de naam aangeeft, rolt dit type hor omhoog in een constructie die bovenop tegen het raamkozijn bevestigd wordt. Je trekt dit hor dus gemakkelijk naar beneden wanneer nodig en weer net zo makkelijk naar boven.

Scharnierende hor

De scharnierende hor is te vergelijken met een normale deur. Dit type hor klap je namelijk gemakkelijk open en dicht. De hor blijft meestal door een klein magneetje gesloten. Deze horren zijn te verkrijgen voor ramen en ook deuren. Bij deuren heb je meestal ook de optie om een klein pompje aan te laten brengen, hierdoor sluit de deur vertraagd en zal de levensduur van de hor worden verlengd. Heel fijn!

Schuivende deurhor

Deze soort hor is perfect wanneer je beschikt over een grote partij glas of wanneer je maar weinig ruimte hebt. Deze hor neemt namelijk maar zeer weinig ruimte in beslag omdat deze langs de deur via een rails open en dicht schuift.

Wil je een hor laten plaatsen? Vergelijk dan altijd meerdere aanbieders en vind eenvoudig de beste prijs.


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!