CV-ketel, onderhoud, soorten & ontwikkeling

Mike avatar

Mike op 02-08-2016

De cv-ketel is misschien wel het belangrijkste onderdeel als het gaat om het verwarmen van je woning. Goed onderhoud aan de cv-ketel is belangrijk. Het zorgt ervoor dat de ketel langer mee kan gaan en dat de stookkosten minimaal kunnen worden gehouden.

cv ontwikkelingen onderhoud

CV-ketel soorten

Er zijn diverse soorten centrale verwarmingsketels op de markt. We bespreken kort de drie meest gebruikte soorten.

De standaard CV-ketel

De CV-ketel, voluit centrale verwarmingsketel, is de standaard optie. Dit type ketel wordt alleen gebruikt voor het verwarmen van een woning of pand.

De combiketel

De combiketel zorgt er naast het verwarmen van een woning of pand ook voor dat er warm water door de leidingen stroomt.

HR-ketel

De HR-ketel is een variant met een hoog rendement, vandaar ook de naam ‘HR’ (hoog rendement). Dit type verwarmingsketel kan met dezelfde hoeveelheid gas meer verwarmen dan bijvoorbeeld een standaard CV-ketel. Dit komt omdat dit type ketel efficiënt gebruik maakt van de vrijkomende warmte bij het stoken. Er is bij de HR-ketel ook nog een combivariant beschikbaar.

CV-ketel ontwikkelingen

De techniek binnen de wereld van centrale verwarmingsketels wordt constant verbeterd. Zo is het tegenwoordig ook mogelijk om een zonneboiler aan te sluiten op je cv-installatie. Maar denk bijvoorbeeld ook aan de ontwikkelingen wat betreft slimme thermostaten. Deze thermostaten, die ook via apps op je smartphone te bedienen zijn, zorgen voor een optimale en zeer efficiënte verwarming van je woning of pand. Hierdoor kunnen de stookkosten minimaal worden gehouden.

Welk type ketel heeft jouw voorkeur en maak je al gebruik van een slimme thermostaat?


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!