Nieuwe CV-ketel kopen; 6 bespaartips!

Mike avatar

Mike op 27-10-2017

Nieuwe CV-ketel kopen; 6 bespaartips!

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Wanneer je een nieuwe cv-ketel gaat aanschaffen dan is het goed om rekening te houden met een aantal aspecten. Zo kun je direct en ook op termijn besparen op en met het gebruik van je cv-ketel. In dit artikel bespreken we 6 bespaartips. Lees snel verder!

Kies voor een HR-ketel

Bij het aanschaffen van een nieuwe cv-ketel is het aan te raden om te gaan voor een HR variant. HR staat voor ‘hoog rendement’, dit type ketel maakt op slimme wijze gebruik van de condensatie bij het stookproces waardoor de ketel met een extra hoog rendement kan werken. Dit betekent dat je zuiniger kunt stoken dan met een conventionele cv-ketel. Je kunt hier zelfs zo’n 15 tot 20 procent mee besparen op stookkosten ten opzichte van een traditionele cv-ketel. De keuze voor een HR-ketel is dan eigenlijk ook gewoon een kleine slimme investering die zich op termijn vanzelf weer terugverdiend. Heel fijn!

cv ketel verwarmen

Warmwaterverbruik van de ketel

Het is tevens slim om bij het aanschaffen van een nieuwe cv-ketel eerst te checken wat het warmwaterverbruik is binnen je huishouden. Wanneer je een idee hebt hoeveel warm water je verbruikt binnen je woonsituatie, dan kun je eenvoudig de capaciteit van de nieuwe cv-ketel bepalen. Zo zorg je voor een optimaal rendement en voorkom je dat je een ketel aanschaft met een onnodig hoog vermogen.

Duidelijke afspraken met de cv-ketel installateur

Bij de aanschaf van een nieuwe cv-ketel is het van belang om duidelijke afspraken te maken met de cv-ketel installateur. Vraag of er bijkomende kosten worden gerekend, denk hierbij aan kosten voor thermostaatkranen of voorrijkosten. Zorg ervoor dat je vooraf exact weet waarvoor en hoeveel je zult moeten betalen voor de klus, zo zul je achteraf niet voor ongewenste verrassingen komen te staan.

cv ketel soorten

Koop samen met de buren

Het is bij de aanschaf van een nieuwe ketel ook zeker de moeite waard om eventjes bij je buren na te vragen of hun ketel (binnenkort) toevallig ook niet toe is aan vervanging? Woningen in dezelfde straat beschikken wel vaker over cv-ketels uit hetzelfde jaar. Wanneer je samen met je buren of misschien nog wel andere mensen uit je straat twee of dus zelfs meerdere nieuwe cv-ketels wilt aanschaffen en laten plaatsen, dan kun je hierop een mooie korting onderhandelen. Het is voor een cv-ketel installateur namelijk erg interessant om meerdere klussen in één straat uit te voeren.

Subsidie op de cv-ketel

Wanneer je besluit om je woning meer duurzaam te maken, door bijvoorbeeld een meer duurzame cv-ketel aan te schaffen, dan geven sommige gemeenten daarvoor bepaalde subsidies. Zo wordt getracht het duurzaam wonen te stimuleren. Informeer dus altijd even bij je gemeente of je in aanmerking zou komen voor een subsidie bij het aanschaffen van een nieuwe energiezuinige cv-ketel.

Vergelijk altijd meerdere cv-ketel installateurs

Voor het aanschaffen en ook installeren van een nieuwe cv-ketel is het altijd slim om meerdere cv-ketel bedrijven te vergelijken. Check prijzen van cv-ketels en ook de kwaliteit en service van het bedrijf. Door te vergelijken kies je namelijk eenvoudig voor een kwalitatief goede nieuwe cv-ketel die tegen de beste prijs voor je kan worden geïnstalleerd. En daar houden we van!

Ben jij van plan een nieuwe ketel aan te schaffen? Hou dan zeker rekening met deze 6 tips! Ga je voor een traditionele ketel, HR variant of een ander type ketel?


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!