Elektrische open haard, wat zijn de opties?

Mike avatar

Mike op 17-01-2018

Elektrische open haard, wat zijn de opties?

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Een elektrische open haard is eigenlijk een meer gebruiksvriendelijke variant van de authentieke open haard. Bij de elektrische variant wordt er op een realistische wijze vuur nagebootst waarbij gebruik wordt gemaakt van elektriciteit in plaats van het stoken van brandstof. Wat zijn de opties bij een elektrische open haard? We bespreken het in dit artikel. Lees je mee?

Voordelen elektrische open haard

Het grootste voordeel is dat je voor een elektrische variant open haard geen schoorsteen of rookkanaal nodig hebt. Bij een authentieke open haard of andere soorten kachels is dit natuurlijk wel het geval. De haard werkt op elektriciteit en is eenvoudig te bedienen met een afstandbediening.

Dit zorgt er tevens ook voor dat de elektrische open haard vrij eenvoudig en snel te installeren is. De haard wordt geplaatst en daarna gaat de stekker in het stopcontact en you’re good to go!

De elektrische haard kan net zoals een conventionele open haard in een schouw of schoornsteenmantel worden geplaatst. Dit creëert het effect van een authentieke haard en zorgt voor een warme en sfeervolle uitstraling.

Soorten elektrische haarden

elektrische haard woonkamer

Elektrische haard met LED-verlichting

Een elektrische haard waarbij gebruik wordt gemaakt van LED-verlichting is relatief goedkoop. Er wordt een houtset in de haard geplaatst dat door middel van LED-verlichting verlicht wordt. Zo kan de illusie worden gecreëerd van een gloeiend haardvuurtje. Er zal natuurlijk geen rookontwikkeling plaatsvinden en ook mis je de levendigheid van echt vuur.

Elektrische haard met waterdamp en licht

De elektrische haard die gebruik maakt van waterdamp en verlichting creëert een realistischer effect dan de elektrische haard op alleen LED-verlichting. Bij deze elektrische haard wordt namelijk waterdamp door de houtset vrijgelaten. Hierop wordt licht geprojecteerd, vaak tevens ook door LED-verlichting. Dit geheel zorgt voor een meer realistische illusie van echte vlammen en rook.

Elektrische haard met Pepper’s Ghost-techniek

De zogenaamde Pepper’s Ghost-techniek is relatief nieuw en creëert waarschijnlijk het meest realistische effect van een echt haardvuur. Er wordt gebruik gemaakt van LCD LED-projectie waardoor er een erg realistisch haardvuur wordt nagebootst. Inclusief knisperende geluiden en vonken. Deze techniek is echter wel de duurste variant van elektrische haarden. Maar daar krijg je dan dus ook wel wat voor terug.

Welke variant elektrische open haard zou jij graag bij jouw thuis zien staan?


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!