Inloopdouche, wat zijn de voor- en nadelen?

Mike avatar

Mike op 13-11-2017

Inloopdouche, wat zijn de voor- en nadelen?

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Er wordt tegenwoordig meer en meer gekozen voor een inloopdouche in plaats van de meer conventionele douchecabine. Niet heel gek want de inloopdouche ziet er prachtig uit en zorgt daarnaast voor een minimalistisch effect. De inloopdouche heeft een aantal fijne voordelen maar ook nadelen. Welke dat precies zijn? We bespreken het in dit artikel!

Wat zijn de voordelen van een inloopdouche?

Het voornaamste voordeel van de inloopdouche is voor velen toch wel de uitstraling. De moderne uitstraling waarbij de douche als het ware één wordt met de rest van de badkamer wordt door velen erg gewaardeerd. Ondanks het minimalistische effect van de inloopdouche die mooi samenvoegt met de badkamer, kan een grote inloopdouche ook juist een echte eyecatcher zijn in de badkamer. Daarnaast heb je wat betreft afmetingen vrijwel geen beperkingen meer bij een inloopdouche, dit in tegenstelling tot een douchecabine. Wanneer de voorzieningen aanwezig zijn, kun je met een inloopdouche de fantasie en creativiteit eigenlijk de vrije loop geven. Je kunt kiezen voor een deur of gordijn, maar velen gaan voor een volledig open inloopdouche. Zo wordt het gevoel van ultieme vrijheid gecreëerd zonder enige claustrofobische gevoelens bij het douchen.

Nadelen van een inloopdouche

De openheid van een inloopdouche kan echter ook direct een nadeel vormen. Omdat een inloopdouche dus minder goed wordt afgesloten dan een douchecabine, kan er nog wel eens water wegvloeien naar plekken waar dat niet gewenst is.

moderne inloopdouche

Daarnaast zul je ook rekening moeten houden met een aantal technische aspecten bij een inloopdouche. Zoals bijvoorbeeld de afvoerbuis. Deze zal namelijk onder de vloer moeten doorlopen omdat de inloopdouche zich natuurlijk op dezelfde hoogte bevindt als de vloer. Wanneer dit niet het geval is, dan zal de inloopdouche verhoogt moeten worden. En dat zal weer extra kosten met zich meebrengen.

inloopdouche met jacuzzi

Zoals gezegd is voor velen de openheid van de inloopdouche een voordeel, maar dit kan tevens ook direct een nadeel met zich meebrengen. De warmte die bij het douche vrijkomt van het warme water zal minder goed in de doucheruimte blijven hangen. Waardoor je het in de doucheruimte iets kouder kunt ervaren. Zeker wanneer je de kraan uit draait. Door je natte lichaam zal het dan iets frisser aanvoelen.

Inloopdouche, iets voor jou?

Door deze voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen kun je bepalen of de inloopdouche een goede optie voor jou zou zijn. Is dit het geval en wil je graag meer informatie wat betreft een inloopdouche in jouw persoonlijke situatie of wil je graag een vakman inschakelen voor plaatsing van een inloopdouche? Doe dan altijd een snelle vergelijkingscheck tussen meerdere loodgieters uit je regio.

Zo kun je eenvoudig kiezen voor kwaliteit tegen de beste prijs!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!