Airconditioning; welke soorten zijn er?

Mike avatar

Mike op 12-07-2016

Wanneer we het hebben over airconditioning (vaak gewoon airco genoemd) dan denken velen gewoon aan een kastje dat hoog aan de muur hangt en koude lucht blaast. In principe is het dat ook gewoon. Er zijn echter diverse soorten airconditioning systemen. We bespreken ze hieronder!

airco-soorten

Soorten airo-systemen

In principe onderscheiden we vier soorten airconditioning systemen: de split-airco, de multisplit-airco, de mobiele airco en het luchtgordijn.

Split-airco

De meest bekende vorm van airconditioning is de split-airconditioning. Bij dit type airo wordt een deel van het systeem binnen geplaatst en een deel buiten. Om in huis geluidsoverlast te voorkomen, wordt de motor buiten geplaatst. Het deel dat binnen wordt geplaatst, wordt vaak bovenaan tegen een muur bevestigd.

Multisplit-airco

De multisplit-airco werkt op exact dezelfde manier als de gewone split-airco. Het verschil tussen de twee zit ‘m in het feit dat dit systeem uit meerdere binnendelen bestaat. Zo kan er bijvoorbeeld eenvoudig met maar één buitendeel meerdere kamers of verdiepingen in huis worden gekoeld.

Mobiele airco

In kleine ruimtes wordt vaak gebruik gemaakt van een mobiele airco. Het airconditioning-systeem is bevestigd op wielen waardoor deze eenvoudig te verplaatsen is. Aan het systeem is een buis bevestigd waarmee de warme lucht in huis naar buiten gevoerd kan worden. Deze buis hang je dan (tijdelijk) uit het raam.

Luchtgordijn

De laatste vorm van airconditioning wordt veel gebruikt bij ingangen van winkels, het zogenaamde luchtgordijn. Als je een winkel binnenloopt voel je direct het effect van dit type airconditioning-systeem.

Airconditioning laten plaatsen?

Vergelijk dan meerdere airo-specialisten uit je regio en vindt zo de specialist met de beste prijs-kwaliteit verhouding!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!