Mobiele airco, wat zijn de kenmerken?

Mike avatar

Mike op 25-07-2019

Mobiele airco, wat zijn de kenmerken?

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Airconditioning systemen zijn er in verschillende varianten. Eén daarvan is de mobiele airco. Dit type airconditioning kan eenvoudig worden verplaatst, en dat is handig! Wat voor kenmerken heeft dit type airco nog meer? We bespreken het in dit artikel. Lees je mee?

Kenmerken van de mobiele airco

De mobiele airco wordt eenvoudig verplaatsbaar gemaakt door behulp van soepele draaiwieltjes en ook door de handzame afmetingen van de airco zelf. Daarnaast is ook het geluidsniveau van de mobiele airco prettig, deze heeft namelijk een zeer stille werking. En dat is vooral voor in ruimtes zoals bijvoorbeeld de slaapkamer of woonkamer erg fijn. Met de auto functie van de airconditioning kan ook eenvoudig en dus geheel automatisch de juiste ventilatorstand worden geregeld voor optimaal koelen.

Maar daarnaast zijn mobiele airconditioning systemen doorgaans tot meer in staat dan enkel koelen van een ruimte. De moderne varianten van de mobiele airco's dragen namelijk ook bij aan het reinigen van de lucht en ook het verrijken van de lucht met ionen. Zo zal een mobiele airco met ionisatie niet alleen koelen, maar daarnaast ook de luchtkwaliteit in het binnenklimaat verbeteren. Er zijn zelfs mobiele airco's uitgerust met ventilatiestand speciaal voor het verversen van de binnenlucht. Zo zorg je snel voor frisse lucht in huis dankzij krachtige luchtverversing.

airco buitengevelZeg nou zelf, zo'n mobiele airco is toch mooier dan deze dingen aan je gevel? Foto door: Zoltan Matuska.

Maar om deze mobiele airco systemen het gehele jaar door te kunnen gebruiken worden deze tegenwoordig ook vaak uitgerust met een verwarmingsfunctie. Zo kan de mobiele airco ook worden gebruikt als bijverwarming tijdens de koude wintermaanden.

Hou bij het aanschaffen van een mobiele airco ook rekening met een aantal praktische zaken. Zo is het goed om te letten op het design alsook de afmetingen van de mobiele arico, deze zal fijn moeten passen in de ruimte waarin deze het meest zal worden opgesteld. De auto functie en ook een timer functie zijn niet perse noodzakelijk, maar wel kunnen wel erg handig zijn. Check dus altijd even of je hier behoefte aan hebt en of deze dan ook op de mobiele airco aanwezig zijn die je op het oog hebt. Daarnaast is de mogelijkheid om de airco te bedienen met afstandsbediening natuurlijk ook erg fijn.

Energieverbruik mobiele arico

Bij de aanschaf van een mobiel airconditioning systeem is de prijs natuurlijk van belang, maar let daarnaast ook op het energieverbruik van de airco. Op jaarlijkse basis kan een besparing op energiekosten bij een energiezuinige airconditioner namelijk behoorlijk oplopen. Daarnaast is een mobiel airconditioning systeem met een laag energieverbruik ook minder milieubelastend.

Wil je extra besparen op je mobiele airco? Doe dan altijd een vergelijkingscheck voor het aankopen van de airco tussen meerdere aanbieders. Zo kun je namelijk eenvoudig vergelijken op prijs en kwaliteit en kies je voor een goed mobiel airconditioningsysteem tegen de meest aantrekkelijke prijs.

Foto door: TinyRacket.


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!