Vloer isoleren met isolatiefolie, hoe zit het?

Mike avatar

Mike op 04-12-2017

Vloer isoleren met isolatiefolie, hoe zit het?

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Een manier om vloerisolatie toe te passen is door gebruik te maken van isolatiefolie. Hierbij wordt isolatiefolie met thermokussens onder de vloer geplaatst. Omdat de folie flexibel is en uiterst licht van gewicht, kan dit type isolatie eenvoudig worden geplaatst. Isolatie met isolatiefolie heeft nog een aantal voordelen. Welke dat zijn? Je leest het hieronder.

Kenmerken van isolatiefolie

Een groot voordeel van isolatiefolie is dat het materiaal milieuvriendelijk is. Het milieu wordt aanzienlijk minder belast dan met isolatievormen zoals steenwol of glaswol. De prijs van vloerisolatie folie licht dan misschien wat hoger, door de hoge mate van flexibiliteit kan het materiaal vrijwel overal eenvoudig worden geplaatst.

Bij een kruipruimte zal er gelet moeten worden op de luchtvochtigheid in deze ruimte. Bij een te hoge luchtvochtigheid in de kruipruimte ontstaat er namelijk kans op houtrot en schimmel in de dragende vloer. Bij een hoge luchtvochtigheid kan er dus beter voor een alternatief van vloerisolatie worden gezocht.

Plaatsing isolatiefolie

Bij plaatsing van isolatiefolie worden er onder de vloer één of meerdere luchtlagen bevestigd van minimaal zo’n 15 centimeter dik. Aan de uiteinden van de folie worden luchtkussens door middel van dubbelzijdige tape afgesloten. Dit gebeurt normaal geheel mechanisch.

warme voetenLekker warme voetjes met goede vloerisolatie :-)

Je hebt keuze uit verschillende maten luchtkussens. Op deze manier wordt de isolatiefolie voor vrijwel alle kruipruimtes geschikt gemaakt. In het geval van een houten vloer zullen de luchtkussens tussen de balken worden geplaatst. Op deze manier gaat er geen ruimte verloren in de kruipruimte.

Belangrijk is dat het plaatsen van de folie nauwkeurig wordt uitgevoerd om zo openingen tussen de luchtzakken alsook de vloerconstructie te voorkomen. Wanneer hier namelijk openingen in ontstaan, dan zou er condensatie kunnen optreden tussen de vloer en het isolerend materiaal. Dit kan zorgen voor schade aan de vloer.

Er wordt tevens ook meestal een dampremmende folie geplaatst, die ervoor zorgt dat verdamping vanuit de bodem van de kruipruimte wordt beperkt. Hierdoor kan de levensduur van de thermokussen worden geoptimaliseerd.

Isolatiefolie laten plaatsen

Wanneer je graag meer informatie wilt over isolatiefolie of wanneer je graag een professional wilt inschakelen voor plaatsing van isolatiefolie, vergelijk hiervoor dan eens een aantal vakmannen uit je buurt. Door prijs en kwaliteit te vergelijken ben je in staat om eenvoudig te kiezen voor een professionele isolator tegen de beste prijs.


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!