Welke soort zoldervloerisolatie kiezen?

Mike avatar

Mike op 26-10-2018

Welke soort zoldervloerisolatie kiezen?

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Zoldervloerisolatie is erg interessant wanneer de zolder in je woning niet als leefruimte wordt gebruikt. Het isoleren van een zoldervloer gaat sneller dan dakisolatie en daarbij wordt de zolder op die manier ook niet onnodig opgewarmd waardoor je extra kunt besparen op energiekosten. Hoe werkt zoldervloerisolatie precies? We bespreken er hieronder meer over.

Diverse soorten zoldervloerisolatie

Er zijn diverse manieren waarop je de zoldervloer van isolatiemateriaal kunt voorzien. Op welke manier je isolatie gaat toepassen wordt voornamelijk bepaald door de constructie. Heb je bijvoorbeeld een zoldervloer die bestaat uit kepers van hout, dan kun je het beste kiezen voor isolatiedekens zoals bijvoorbeeld rotswol of glaswol. Wanneer je zoldervloer bestaat uit een betonnen plaat, dan kun je beter isolatieplaten toepassen als zoldervloerisolatie. Wordt je de zolder echt maar amper gebruikt dan kun je er ook nog voor kiezen om isolatiemateriaal los bovenop de vloerafwerking te plaatsen. Dit is natuurlijk de meest snelle, eenvoudige en goedkope oplossing.

De meest gebruikte isolatiematerialen voor zoldervloerisolatie zijn rotswol, (gespoten) glaswol, isolatieplaten en PUR isolatie.

Zoldervloerisolatie kosten

De prijs voor zoldervloerisolatie zal worden bepaald door een aantal aspecten. Zo zal er rekening gehouden moeten worden met de gewenste dikte van de isolatie, de moeilijkheidsgraad van plaatsing van het isolatiemateriaal en natuurlijk ook de totale oppervlakte van de zoldervloer. Er mag zo’n €30 tot €40 per vierkante meter worden gerekend voor een gemiddelde zoldervloer oppervlakte tussen de 50 en 100 vierkante meter.

zoldervloerisolatie resultaatZoldervloerisolatie resultaat: prachtig toch? Lekker een warme badkamer op zolder!

Om de beste prijs te vinden voor vloerisolatie is het slim om altijd meerdere isolatiebedrijven uit je regio te vergelijken op prijs en kwaliteit. Zo kies je eenvoudig voor kwalitatieve zoldervloerisolatie tegen de meest aantrekkelijke prijs.

Plaatsing van dampscherm

In het geval dat de zolderruimte niet wordt verwarmd is het aan te raden om aan de warme zijde van de zoldervloerisolatie een dampscherm te bevestigen. Dit luchtdichte scherm voorkomt namelijk dat de binnenlucht in de isolatie zal gaan condenseren door de warme en koude lucht. Wanneer je geen gebruik zou maken van een dampscherm, dan zal de vochtige lucht zich op termijn gaan stapelen en op die manier kan de isolatiewaarde van het isolatiemateriaal verminderen. Doodzonde natuurlijk!

Zoldervloerisolatie premie

Wordt de zolder niet als leefruimte gebruikt? Dan valt zoldervloerisolatie onder dakisolatie en daarvoor kun je een fijne isolatiepremie en ook andere financiële voordelen ontvangen. Je kunt zo een deel van je isolatie factuur terugkrijgen. Met zoldervloerisolatie kun je dus op relatief eenvoudige wijze je woning flink verbeteren op het gebied van isolatie. Zo kan warmte beter worden vastgehouden in huis en kan er worden bespaard op energie en kosten.

In hoeverre is jouw woning al voorzien van isolatie?


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!