Isolatiefolie, hoe zit het precies?

Mike avatar

Mike op 16-11-2017

Isolatiefolie, hoe zit het precies?

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Wanneer je een vloer wilt voorzien van isolatie dan heb je hierbij keuze uit een aantal verschillende soorten isolatiemateriaal. Eén van de opties voor vloerisolatie is het gebruik maken van isolatiefolie met thermokussens. Deze isolatiefolie is uiterst flexibel en ook lichtgewicht waardoor deze eenvoudig onder de vloer te bevestigen is. We bespreken er hieronder meer over. Lees je mee?

Eigenschappen van isolatiefolie

Isolatiefolie is aanzienlijk meer milieuvriendelijk dan bijvoorbeeld andere vloerisolatie vormen zoals glas- of steenwol. Daarnaast biedt het ook een goede isolerende werking. Isolatiefolie wordt daarnaast ook veel gekozen vanwege de flexibiliteit, het past vrijwel overal. Er dient bij isolatiefolie echter wel goed te worden gelet op de luchtvochtigheid van de kruipruimte. Het is namelijk zo dat wanneer de luchtvochtigheid te hoog is, de dragende vloer schade zou kunnen oplopen door eventueel houtrot of schimmel. Er kan in zo’n geval dan beter voor een alternatieve vorm van vloerisolatie worden gekozen.

isolatie muur

Plaatsing van isolatiefolie

Wanneer isolatiefolie wordt geplaatst dan wordt er onder de vloer één of meerdere luchtlagen isolatie geplaatst. Deze dienen minstens vijftien centimeter dik te zijn. Er wordt hierbij dus gebruik gemaakt van folie waarbij aan de uiteinden de luchtkussens door middel van dubbelzijdige tape afgesloten worden. Dit gebeurt doorgaans echter mechanisch.

De luchtkussens die tussen de folie worden geplaatst zijn verkrijgbaar in diverse formaten. Bij een houten vloer worden de luchtkussen doorgaans tussen de houten balken bevestigd. Op deze manier wordt er geen ruimte verloren in de kruipruimte. Er wordt bij het plaatsingsproces meestal ook gebruik gemaakt van een dampremmende folie, die ervoor zorgt dat de verdamping uit de bodem van de kruipruimte wordt beperkt. De levensduur van de thermokussens wordt op deze manier ook verlengd.

Het plaatsingsproces dient nauwkeurig te worden uitgevoerd. Openingen tussen de folie met luchtkussens en de vloerconstructie zal voorkomen moeten worden. Anders zou er namelijk condensatie kunnen ontstaan tussen de vloer en het isolerend materiaal. Hierdoor zou de vloer dan uiteindelijk weer schade kunnen oplopen.

Vloerisolatie vergelijken

Ondanks dat isolatiefolie met luchtkussens niet de goedkoopste vorm van vloerisolatie is wordt er toch veel gekozen voor deze vorm van vloerisolatie. Dit komt voornamelijk door de flexibiliteit van dit type vloerisolatie en de goede isolerende werking. Daarnaat kan er ook worden bespaard op het laten plaatsen van dit type vloerisolatie door meerdere bedrijven met elkaar te vergelijken op prijs en kwaliteit. Door een snelle vergelijkingscheck uit te voeren kun je namelijk eenvoudig kiezen voor kwalitatief goede vloerisolatie tegen de beste prijs!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!