Kleurencombinaties voor de slaapkamer

Mike avatar

Mike op 05-01-2016

Bepaalde kleurencombinaties maken van jouw slaapkamer een waar paradijs, maar andere kleurencombinaties zorgen er juist voor dat je kamer een donker hol wordt. Welke kleurencombinaties kunnen wél en welke combinaties zijn een absolute no-go? Ontdek het in onderstaand artikel!

Slaapkamerkleuren

Kleurencombinaties voor de slaapkamer

Kleuren zijn belangrijke smaakmakers binnen de slaapkamer. Ze helpen je bij je gemoedstoestand en brengen sfeer. De volgende combinaties zijn erg populair in de slaapkamer.

Natuurlijke kleuren

Kleuren die we ook tegen komen in de natuur zorgen voor eerlijk- en puurheid. We komen er door tot rust. Natuurlijke kleurencombinaties worden daarnaast gelinkt aan ecologisch wonen, iets wat steeds populairder wordt de laatste jaren. Combineer natuurlijke kleuren met massief houten meubelen voor optimaal resultaat.

Aanraders: Zand, grasgroen, luchtblauw, klei, terracotta en overige kleurtinten die rechtstreeks uit de natuur komen.

Toepassing: Begin onderaan met donkere tinten en werk naar boven toe met lichtere tinten. Dit is herkenbaar uit de natuur en geeft een geborgen gevoel.

Simpele en sobere kleuren

Een slaapkamer hoeft geen bonte kermis te worden. Simpele en sobere kleuren brengen rust en zorgen voor een ontspannen gevoel. Bijkomend voordeel is dat deze kleuren over het algemeen tijdloos zijn. Je hebt dus nooit meer last van een gedateerde slaapkamer. Nadeel is dan wel weer dat simpele en sobere kleuren als snel onpersoonlijk neigen te worden. Dit los je vrij gemakkelijk op door te personaliseren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan fotolijstjes, kleurrijke kussen en andere sfeervolle decoraties.

Aanraders: Wit, eierschaal en pasteltinten (groen, geel, blauw en paars).

Rustgevende kleuren

Om een kalme en rustgevende uitstraling te creëren kun je gebruikmaken van blauwe en paarse kleuren. Blauw werkt altijd rustgevend en brengt een associatie met water. Vermijd verf met zachte kleurtonen. Dit zorgt voor een kille uitstraling. Breng een persoonlijke toets en sfeer in de slaapkamer door te combineren met warme verlichting en decoratie.

Aanrader: Kies voor een kleurencombinatie van toon-op-toon kleuren wanneer je verschillende kleuren met elkaar wilt combineren. Dit werkt rustgevend en zorgt voor een harmonieus resultaat.

Energierijke kleuren

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je slaapkamer uit te rusten met energierijke kleuren in plaats van sober en simpel. Dit geeft je net wat meer energie om je dag te beginnen. Kies voor warme en opvallende kleuren om direct na het wakker worden aandachtig- en helemaal klaar te zijn om je dag te beginnen. Ideaal voor vrolijke en uitbundige mensen, maar zeker ook voor de mensen die het moeilijk vinden om 's ochtends hun bed te verlaten.

Aanraders: Rood, geel, oranje en alle kleurtinten die daartussen liggen.

Donkere kleuren

Luxe, rijkdom, lust en intimiteit zijn woorden die passen bij donkere kleuren in de slaapkamer. Je zorgt voor een intieme sfeer en de kamer lijkt vaak wat kleiner, wat knusser. Doorbreek de kilte met accentkleuren en flink wat bling-bling!.

Aanraders: Karmijnrood, warme grijstinten of chocolade bruin.

Extra tips

Naast alle bovengenoemde kleurencombinaties voor de slaapkamer hebben we nog een paar algemene tips die niet specifiek op de slaapkamer zijn gericht, maar voor alle ruimtes gelden die je van plan bent te schilderen.

  • Geef het plafond altijd een lichte kleur, tenzij je juist wilt dat de ruimte lager aanvoelt.
  • Zorg bij accentmuren dat je nooit twee recht-tegenover-elkaar liggende wanden donker schildert.
  • Voor kleine kamers gebruik je het beste lichte kleuren zodat de ruimte groter lijkt dan hij daadwerkelijk is.

Heb je zelf nog super gave kleurencombinaties en tips die we hier niet besproken hebben?

Laat het weten via een reactie!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!