Dakkapel schilderen, waarom en hoe?

Mike avatar

Mike op 07-07-2017

Dakkapel schilderen, waarom en hoe?

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Schilderwerk aan de dakkapel zorgt ervoor dat deze een optimale levensduur kan bereiken. Verder kun je met een lik verf ook eenvoudig de uitstraling van de dakkapel bepalen. Hoe werkt het schilderen van de dakkapel precies? We bespreken het hieronder!

Voordelen van een goed geschilderde dakkapel

Het schilderen en ook goed bijhouden van schilderwerk aan de dakkapel is erg belangrijk. De meeste houten dakkapellen zijn bij plaatsing enkel nog maar voorzien van een laag grondverf. Een schilderbeurt zorgt voor een extra beschermende laag waardoor de dakkapel goed weerstand kan bieden tegen de weersinvloeden. Op deze manier wordt de levensduur van de dakkapel aanzienlijk vergroot. Bij het schilderwerk gaat het dan om de kozijnen, boeiboorden en de zijkanten van de dakkapel. Deze dienen voorzien te worden van een goede lik verf en aan te raden is om eens in de vier jaar het schilderwerk bij te werken. Zie je al eerder ergens beschadigingen? Laat deze dan zo snel mogelijk repareren en zorg ervoor dat een schilderbeurt wordt uitgevoerd.

Kosten schilderen dakkapel

Wanneer je de schilderbeurt van je dakkapel graag door een professionele schilder wilt laten uitvoeren dan kun je hierbij rekenen op een prijs tussen de €450 en €1000, mede afhankelijk natuurlijk van de grootte van de dakkapel als ook de schildersfirma die ingeschakeld wordt. Wil je graag van te voren nauwkeurig kunnen inschatten wat het gaat kosten je dakkapel te laten schilderen, vraag dan een op maat gemaakte offerte aan bij de schilderspecialist. Deze zal je op basis van jouw persoonlijke situatie een nauwkeurige prijsofferte kunnen aanbieden.

Door meerdere schildersbedrijven uit je buurt te vergelijken kun je tevens gemakkelijk kiezen voor een echte vakman die tegen de meest aantrekkelijke prijs je dakkapel kan voorzien van een goede (nieuwe) beschermende laag verf. Is jouw dakkapel al voorzien van een goede beschermende laag verf of is deze gewoon toe aan een onderhoudsbeurt?


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!