5 schildertips voor een strak resultaat

Mike avatar

Mike op 13-06-2019

5 schildertips voor een strak resultaat

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Wanneer je graag zelf aan het schilderen gaat, dan is het goed om te weten hoe je dit het beste kunt aanpakken. In dit artikel bespreken we vijf handige schildertips die je kunnen helpen bij het creëren van een mooi schilderresultaat. Lees je mee?

Schilderen met kortharige mohair roller

Voor schilderwerk met dekkende en transparante lak, acrylverf en ook beits is het aan te raden om te werken met een kortharige mohair roller. Deze rollers zijn verkrijgbaar in vele diverse formaten. Smal of breed, klein of groot, het is maar net wat voor schilderklus je precies gaat uitvoeren en wat je persoonlijke voorkeur is.

Deurposten en ramen schilderen

Ga je aan de slag met het schilderen van je raam kozijnen en deurposten/kozijnen? Schilder hierbij de verf dan altijd in de lengterichting van de kozijnen of deurpost. Er wordt vaak de fout gemaakt om in de breedterichting te gaan schilderen. Dit omdat er meestal juist bovenaan of onderaan wordt begonnen. Maar wanneer je op die manier gaat schilderen dan krijg je problemen aan de zijkanten van de kozijnen of deurpost. Deze kanten zijn namelijk erg smal, en nemen daarnaast het grootste gedeelte van het kozijn of de deurpost in beslag. Niet handig dus! Hier kun je dus veel beter in de lengterichting te werk gaan.

Meubilair schilderen

Ga je aan de slag met een verflaag op je meubilair zoals bijvoorbeeld tafels, stoelen of een kast? Dan is het slim om eerst de lastige onderdelen en poten te schilderen. Hierbij gebruik je dan een kleine borstel zodat je heel precies te werk kunt gaan. Daarna kun je dan eenvoudig de grote oppervlakken doen met bijvoorbeeld een kleine roller of een wat grotere kwast.

Afschuren van scherpe kantjes

Het is aan te raden om de scherpe kantjes van kozijnen en deurposten lichtelijk rond af te schuren. Hierdoor kan de verf goed worden aangebracht, beter hechten en zal deze ook minder kwetsbaar zijn. Wanneer je de hoekjes niet rond afschuurt dan kunnen hieraan sneller beschadigingen optreden en ook zal de verf hier sneller loslaten.

Kwasten in water

Wanneer je een schilderklus uitvoert die meerdere dagen in beslag neemt dan is het slim om de kwasten in pauzes of aan het einde van de dag niet gewoon ergens weg te leggen waar deze te drogen liggen. De kwasten zullen zo uitdrogen en hard worden. Leg de kwasten in een emmertje met water. Op het moment dat je het schilderwerk weer verder wilt oppakken hoef je alleen de kwast maar even uit te slaan en goed droog te maken met een doek of wat papier en je kunt direct weer aan de slag. Je kunt er ook voor kiezen om de kwast in te wikkelen met aluminiumfolie.

Houdt rekening met bovenstaande tips tijdens je schilderwerk en zorg eenvoudig voor een netjes en mooi eindresultaat van je schilderwerk.

Wat voor schilderwerk wil jij gaan uitvoeren?

Headerfoto door congerdesign.


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!