Welke verf voor buitenschilderwerk?

Mike avatar

Mike op 17-05-2017

Welke verf voor buitenschilderwerk?

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Wanneer je van plan bent om buitenschilderwerk uit te gaan voeren dan is het hierbij van belang dat je gebruik maakt van de juiste verfsoort. De verfsoort zal namelijk goed bestand moeten zijn tegen de weersomstandigheden. Welke soorten verf kun je het beste gebruiken? We bespreken het hieronder!

Buitenschilderwerk verfsoorten

Voor buitenschilderwerk wordt erg vaak gekozen voor Alkydverf. Deze soort verf is op oliebasis, biedt een goede dekking en is uitermate geschikt voor buitenschilderwerk. Voordeel bij deze soort verf is ook dat deze iets minder snel droogt waardoor je meer tijd hebt om de verf uit te vloeien. De Alkydverf is eventueel te verdunnen met met terpentine. Voor het schilderen van kozijnen en deuren aan de buitenkant van een woning of pand is een goed dekkende hoogglans verf prefererend. De hoogglans zorgt namelijk voor een harde toplaag waardoor de verf extra goed bestand is tegen de verschillende weersomstandigheden. Dekkende verf is doorgaans te gebruiken op hout, kunststof en aluminium. Maar in sommige gevallen zal het nodig zijn om eerst een laag hechtprimer aan te brengen.

Transparante lak

Een transaparante lak kan worden gebruik wanneer je graag de structuur of kleur van de ondergrond zichtbaar wilt houden. Er wordt hiervoor bijvoorbeeld vaak gekozen bij onbehandeld hout. Zo wordt het hout wel beschermd maar kan tevens ook de warme en natuurlijke uitstraling van het materiaal worden behouden. Nadeel bij transparante lak is echter wel dat deze minder bestand zal zijn tegen zonlicht. Hierdoor zal voor optimaal beschermende werking de lak om de drie jaar opnieuw moeten worden aangebracht. Het aanbrengen van de lak kan dan wel weer sneller worden uitgevoerd omdat er geen grondlaag aangebracht hoeft te worden.

Schilderen van buitenmuur

Voor het schilderen van een buitenmuur wordt doorgaans ook veel gewerkt met een Alkydverf. Maar er zijn ook andere verfsoorten geschikt, bijvoorbeeld op waterbasis. Een goed voorbeeld van een verf op waterbasis is acryllatex. Deze verfsoort is prima geschikt voor buitenschilderwerk en is daarnaast ook licht ademend en minder poreus dan normale latex verven. Voordeel hierbij is dat deze verf daardoor goed te reinigen is. Fijn voor bij buitenschilderwerk! Wanneer je graag je buitenschilderwerk door een professional wilt laten uitvoeren dan is het slim om op basis van prijs en kwaliteit meerdere schilders uit je regio te vergelijken. Zo kies je eenvoudig voor een schilder met de voor jou beste prijs kwaliteit verhouding die optimaal buitenschilderwerk voor je kan uitvoeren.


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!