Gevel schilderen in 3 stappen

Mike avatar

Mike op 20-06-2017

Gevel schilderen in 3 stappen

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Het schilderen van je gevel zorgt voor een goede beschermlaag en er kan tevens op relatief eenvoudige wijze een frisse nieuwe look mee worden gegeven aan je woning of pand. Hoe pak je zo’n gevel schilderklus aan? We bespreken hieronder hoe je dit het beste kunt aanpakken. Lees snel verder!

Zorg voor een schone gevel

Voordat er kan worden begonnen met schilderwerk is het van belang dat de gevel eerst goed wordt schoongemaakt en eventueel waar nodig beschadigingen worden hersteld. Vuil en stof zal van de gevel moeten worden verwijderd en barsten en kapotte voegen kunnen worden hersteld met vulmiddel. Op deze manier wordt er een goede en schone basis gecreëerd voor het schilderwerk zodat dit optimaal kan worden aangebracht en de verf goed kan hechten aan de gevel. De gevel wordt met de verflaag extra beschermd tegen vocht en andere weersomstandigheden.

Het aanbrengen van een primer

Bij het schilderen van de gevel is het na het schoonmaken aan te raden om eerst een laag primer op de gevel aan te brengen. De verflaag zal dankzij de primer namelijk aanzienlijk beter hechten waardoor je dus de duurzaamheid van de verflaag zult verbeteren. Je kunt bij het aanbrengen van de primer het beste een roller gebruiken voor de grote oppervlaktes aan de gevel. Wat betreft afwerking en eventueel kleine details is het handiger om gebruik te maken van een kleinere ronde borstel.

Het aanbrengen van de verflaag

Wanneer de primer goed en volledig is gedroogd kan er worden begonnen met het aanbrengen van de eerste verflaag. Het is aan te raden om hierbij te beginnen met het schilderen van de randen van de gevel. Maak daarbij gebruik van een ronde borstel. Vervolgens kun je dan gemakkelijk de grotere oppervlakken schilderen door hierbij gebruik te maken van een goede roller. Hierbij is aan te raden om eerst de verf aan te brengen in verticale strepen en daarna in horizontale strepen, zodat de verf goed kan worden verdeeld. Daarna kan dan een tweede verflaag worden aangebracht. Doe dit echter pas wanneer de eerste verflaag goed en volledig droog is. De tweede verflaag zal zorgen voor een goede dekking van de verf op de gevel.

Gevel laten schilderen

Wil je het gevelschilderwerk toch graag door een professional laten uitvoeren?Schakel dan een schildersbedrijf in uit jouw regio. Door eenvoudig meerdere bedrijven uit je regio te vergelijken middels offertes ben je in staat om gemakkelijk te kiezen voor een vakman die de gevel schilderklus vakkundig en tegen de beste prijs voor je kan uitvoeren. Wat voor kleurtint zou jij graag terugzien op je gevel?


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!