5 tips voor het schilderen van de woonkamer

Mike avatar

Mike op 12-01-2017

Hoppa! Doen we gewoon even. 5 handige tips bij het schilderen van de woonkamer is af en toe gewoon nodig. Of het nu is omdat de oude verflaag aan het verslijten is of omdat deze gewoon toe is aan een opfrisbeurt met wellicht een nieuw lekker kleurtje. In dit artikel bespreken we een aantal handige tips voor het schilderen van de woonkamer. Lees snel verder!

woonkamer schilderen

Woonkamer sfeer

In de woonkamer wordt (naast de slaapkamer) de meeste tijd doorgebracht. Het is dan ook fijn als er hier een lekkere sfeer hangt. De kleur van de muren en het plafond spelen hierin een grote rol. Met een nieuwe lik verf creëer je eenvoudig een nieuwe frisse look.

Bepalen van de kleur

Je zult natuurlijk even goed moeten nadenken over de kleur waarmee je uiteindelijk te werk wilt gaan. Lichte kleuren zullen de ruimte groter en frisser doen ogen. Maar donkerdere tinten zorgen juist voor een wat kleinere en meer knusse uitstraling. Natuurlijk is ook het goed om rekening te houden met je interieur en wellicht andere ruimtes in huis.

Verfsoort bepalen

Ook wat betreft verfsoort heb je diverse opties. Doorgaans wordt er voor muren in de woonkamer vaak gekozen voor latex verf. Dit type verf is kwalitatief goed en daarnaast eenvoudig in gebruik. Prima dus voor aanbreng door een huis-tuin-en-keuken klusser. Daarnaast kun je latexverf ook in tal van kleuren laten mengen. Zo kies je dus altijd gemakkelijk voor precies die kleur die volgens jou het beste past bij de rest van je interieur.

Wat heb je nodig voor de schilderklus?

Om de schilderklus goed en netjes uit te kunnen voeren zijn er een aantal materialen nodig. Denk hierbij aan:

  • Afdekfolie en ook tape om zo (gedeelten) van de vloer en ook meubilair mee af te dekken;
  • Grote en kleine vachtrollers;
  • Grote en kleine kwasten om zo hoekjes en detailwerk netjes te kunnen afwerken;
  • Een (verstelbaar) verlengstuk voor de roller om zo (wanneer nodig) ook het plafond goed te kunnen verven;
  • Een kitpistool en kit;
  • Een emmer met water en een spons om zo direct verfspetters of gemorste verf te kunnen verwijderen.

Het is slim om ‘s morgens vroeg te beginnen met schilderen en zodat je de hele dag door daglicht hebt. Op die manier kun je gemakkelijker bepalen of je niet stukken vergeten bent met schilderen. Het is nooit slim om halverwege een oppervlak te stoppen met schilderen. Hierdoor kan namelijk kleurverschil ontstaan wanneer de verf is opgedroogd.

Woonkamer schilderklus laten uitvoeren?

Laat je het schilderen van de woonkamer liever over aan een professionele schilder? Dan is het slim om hiervoor een aantal schildersbedrijven uit je regio te vergelijken met offertes op maat. Je kiest zo namelijk gemakkelijk voor een echte vakman die tegen de scherpste prijs je woonkamer netjes kan voorzien van een nieuwe lik verf.


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!