Schilderen met magneetverf, hoe en wat?

Mike avatar

Mike op 01-12-2017

Schilderen met magneetverf, hoe en wat?

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Magneetverf aanbrengen op de wand. Het is een hippe trend die we meer en meer terugzien. De mogelijkheden voor muurdecoratie zijn zo eigenlijk eindeloos. Creëer een leuke fotomuur, gebruik de muur als do-lijst of als agenda. Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken. Wat zijn de kenmerken van magneetverf en hoe kan je ermee schilderen? We bespreken het in dit artikel.

Mogelijkheden van magneetverf

Magneetverf kan eigenlijk in vrijwel alle leefgedeeltes in huis worden gebruikt. Het kan leuk en ook handig zijn in de woonkamer, keuken, het kantoor en ook de kinderkamer.

Magneetverf op de wand is eigenlijk een moderne variant van het prikbord of whiteboards. Gebruik losse magneten om zo van alles en nog wat tegen de muur te plakken. Je favoriete recepten, leuke kinderfoto's of to-do lijstjes.

magneetverf kalender

En voor de kinderkamer is magneetverf natuurlijk ook helemaal leuk. De kinderen kunnen zich uitleven met de magneten en allerlei leuke dingen kunnen worden opgehangen. Of wat dacht je van letters en cijfers om zo de kids spelenderwijs te laten leren.

Ondergrond magneetverf

Magneetverf kan worden toegepast op de meeste soorten ondergrond. Denk bijvoorbeeld aan hout, pleisterwerk of beton. Het is wel belangrijk dat bij ondergronden met een zuigende werking, zoals bijvoorbeeld bepaalde soorten hout, de ondergrond wel eerst moet worden voorzien van een speciale laag primer. Op deze manier wordt er verzekerd dat de magneetverf goed zal dekken en tevens zijn magnetische kracht zal behouden.

Aanbrengen magneetverf

Het is aan te raden om twee lagen magneetverf over elkaar aan te brengen. Zo wordt er een optimaal resultaat gecreëerd. Laat de eerste laag magneetverf goed drogen voordat je begint met het aanbrengen van de tweede laag. Des te meer lagen je aanbrengt, des te sterker de magnetische kracht zal zijn van de muur. Zeker wanneer je van plan bent om lichtelijk zwaardere dingen tegen de muur te ‘plakken’ is het dus slim om een aantal lagen magneetverf aan te brengen.

Voor het aanbrengen van de magneetverf is het handig om te weten dat je met 1 liter van de verf ongeveer zo’n 6 vierkante meter kunt aanbrengen. Voor een muur van 2 meter bij 4 meter zul je dus ongeveer zo’n 2,5 liter verf nodig hebben, uitgaande van 2 lagen magneetverf.

Magneetverf is tegenwoordig bij vrijwel alle bouwmarkten en verfspeciaalzaken te verkrijgen. Maar je kunt de magneetverf ook online bestellen. Prijzen voor een pot magneetverf van 1 liter liggen zo tussen de €25 a €30.

Welke ruimte zou jij graag willen schilderen met magneetverf?


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!