Interieurstickers, 5 veelgestelde vragen!

Mike avatar

Mike op 31-05-2017

Interieurstickers, 5 veelgestelde vragen!

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Interieurstickers worden de laatste jaren meer en meer toegepast in het interieur. Deze decoratieve muurstickers (ook wel decoratiestickers genoemd) zijn in vele soorten, vormen en maten te verkrijgen en kunnen zelfs speciaal op maat worden gemaakt. Van complete teksten tot decoratieve afbeeldingen, de mogelijkheden zijn eindeloos. In dit artikel bespreken we vijf veelgestelden vragen (en antwoorden) omtrent interieurstickers. Lees je mee?

1. Op wat voor soort ondergrond kan een interieursticker worden geplakt?

Interieurstickers kunnen in principe op iedere harde, schone, gladde en vetvrije ondergrond worden bevestigd. Denk bijvoorbeeld aan ramen, muren maar ook meubels. Wanneer je een muur recentelijk hebt voorzien van een nieuwe laag verf dan is het hierbij belangrijk dat de verf eerst een aantal weken goed uitdroogt voordat er een interieursticker op wordt geplaatst. Muren met een structuur of met veel kalk zijn minder geschikt voor interieurstickers, hierop blijven deze namelijk minder goed en langdurig vastzitten. Ook muren die bewerkt zijn met siliconenverf of extra matte of vuilafstotende verf zijn niet goed geschikt voor bevestiging van interieurstickers. Het is dan ook niet aan te raden de interieursticker op zo’n ondergrond te plakken.

2. Kan een interieursticker ook in een vochtige ruimte worden bevestigd?

Ja, in principe kun je interieurstickers ook in vochtige ruimtes aanbrengen, zoals bijvoorbeeld de badkamer. Het is hierbij echter wel belangrijk dat de ondergrond glad, hard, schoon en vooral ook droog is op het moment dat je de interieursticker gaat bevestigen. Er zijn tevens ook speciale stickers voor op spiegels en douchecabines.

3. Kan een interieursticker zelf worden bevestigd?

Ja, dat kan zeker. Het bevestigen van de interieurstickers is vrij eenvoudig, ook als je geen ervaring hebt met het aanbrengen van interieurstickers. Je kunt gebruik maken van een kort stappenplan met plakinstructies waarmee eigenlijk iedereen, mits er nauwkeurig wordt gewerkt, de interieurstickers kan bevestigen. Voor het aanbrengen van grote interieurstickers is het echter wel aan te raden om met twee man te werk te gaan.

4. Kunnen de interieurstickers weer (eenvoudig) worden verwijderd?

Ja, het is mogelijk om de interieursticker (in de loop der tijd) weer te verwijderen. Verwijderen gaat meestal makkelijker wanneer de sticker eerst even lichtelijk wordt verwarmd. Maak hierbij bijvoorbeeld gebruik van een haarföhn. Het is echter wel zo dat er nooit garantie kan worden gegeven dat er geen kleine restjes achterblijven op de ondergrond of dat de verflaag of het behang niet lichtelijk beschadigd wordt bij het verwijderen.

5. Kunnen de interieurstickers ook buiten worden geplaatst?

Ja, ook buiten kunnen de interieurstickers worden opgeplakt. Hierbij geldt echter hetzelfde als voor bevestiging in het algemeen: als de ondergrond maar goed droog, vetvrij, hard en glad is. Het is af te raden om interieurstickers te bevestigen op plekken die veel worden blootgesteld aan direct zonlicht. De levensduur van interieurstickers voor buitengebruik is gemiddeld zo’n drie tot vijf jaar. Wil jij graag een of meerdere interieurstickers bevestigen? Heb je al een idee voor ontwerp en in welke ruimte je deze graag wilt aanbrengen?


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!