Houtlook laminaat met een waterbestendige eigenschap?

Mike avatar

Mike op 20-11-2018

Houtlook laminaat met een waterbestendige eigenschap?

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Een houtlook laminaat dat waterbestendig is? Jep, het bestaat. Dit type laminaat is perfect wanneer je graag in natte ruimtes waar je normaal gesproken tegels zou plaatsen de warme houtlook wilt laten terugkomen, zoals bijvoorbeeld in de badkamer of keuken. In dit artikel bespreken we meer over het houtlook laminaat. Lees je mee?

Waterdichte eigenschap laminaat

Het is natuurlijk even wat anders, vanuit het bad of de douche niet op een koude tegelvloer stappen maar op warm laminaat. Je hoeft je geen zorgen te maken over water dat in het laminaat trekt. Dit laminaat is namelijk uitgerust met een speciale waterbestendige laag in de voegen, hierdoor zal water op de plank blijven liggen en zal het niet de mogelijkheid hebben om door de voeg te dringen.

Het houtlook laminaat kan dan ook eenvoudig worden schoongemaakt. Dit is zeker fijn in ruimtes die veelvuldig worden gebruikt en dus ook vaker schoongemaakt zullen moeten worden, denk aan de hal, badkamer en keuken. Je hebt hierbij tevens de keuze om te kiezen voor waterbestendig laminaat met een dikte van 12 millimeter. Dit laminaat is toch net wat steviger en sterker dan het dunnere 8 millimeter laminaat, perfect voor in ruimtes die intensief worden gebruikt!

Diverse soorten designs

Je kiest natuurlijk alleen voor waterbestendig laminaat met houtlook wanneer deze goed aansluit bij de rest van je interieur. Gelukkig wordt dit type laminaat uitgebracht in diverse soorten. Zo hebben de ontwerpers van dit waterbestendig houtlook laminaat inspiratie opgedaan over de hele wereld, van Azië tot Scandinavië. Dit resulteert in laminaat met verschillende soorten designs die worden uitgevoerd op brede lange planken waarop de designs optimaal tot hun recht komen.

laminaat hout woonkamerLaminaat met houtlook in de woonkamer: laat er maar een emmer water over vallen, niets aan de hand!

Het laminaat bevat tevens de typerende oneffenheden en structuur van echt hout, deze zijn diep in de planken geperst. Dit zorgt ervoor dat dit waterbestendig laminaat bijna niet van echt hout is te onderscheiden.

Plaatsing van waterbestendig houtlook laminaat

Het is belangrijk dat de vloer goed en vakkundig wordt geplaatst. Ben je zelf handig, dan kun je deze in principe prima zelf plaatsen. Wil je graag hulp van een vakman? Dan schakel je hiervoor gewoon eenvoudig een vloerder in. Vergelijk gemakkelijk een aantal vloerders uit je buurt en kies voor een professional die de waterbestendige laminaatvloer vakkundig en snel voor je kan plaatsen tegen de beste prijs!

Waar zou jij dit waterbestendig houtlook laminaat graag willen plaatsen?


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!