Waar let je op bij het kiezen van een vloer?

Mike avatar

Mike op 29-05-2017

Waar let je op bij het kiezen van een vloer?

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Wanneer je van plan bent om een nieuwe vloer aan te schaffen, dan zul je een keuze moeten maken uit de vele opties en mogelijkheden. Omdat de vloer meestal een flinke investering vraagt, is het van belang om goed te bedenken welke soort vloer het beste past bij jouw interieur en ook je wensen. In dit artikel bespreken we een aantal belangrijke aandachtspunten bij de keuze voor een nieuwe vloer. Lees je mee?

Ga na wat je levensstijl is

Je levensstijl is lastig aan te passen. Het is daarom van belang om te kiezen voor een vloer die past bij jouw levensstijl. Heb je kinderen of huisdieren? Een onderhoudsvrije vloer die eenvoudig is schoon te maken is dan geen slechte optie. Denk bijvoorbeeld aan keramische tegels. Zijn de kinderen al uit huis of heb je geen kinderen en hou je van een natuurlijke uitstraling? Een houten vloer of een vloer van natuursteen zijn dan mooie en prima opties. Er is veel keuze maar door rekening te houden met je levensstijl kun je vaak al een paar vloersoorten afstrepen.

Een mooie match met je interieur

Natuurlijk is het ook belangrijk dat de nieuwe vloer goed zal combineren met de rest van je interieur. Handig is om een aantal proefstukjes van potentiële vloeren mee te nemen en deze te vergelijken met je interieur. Zo kun je namelijk veel beter inschatten of de vloer goed zal matchen met de rest van je interieur.

In welke kamer(s) komt de vloer?

Een vloer kan ook invloed hebben op het optisch ruimtelijke effect in een kamer. Zo kun je een ruimte bijvoorbeeld groter laten ogen. Maak in kleinere ruimtes gebruik van bijvoorbeeld grote tegels. Hierdoor zullen er minder voegen zijn waardoor de vloer zelf kleiner oogt, de ruimte zal hierdoor juist groter ogen. Ook is het slim om de lengte van de ruimte te benadrukken. Wanneer je bijvoorbeeld rechthoekige tegels gebruikt of hout of laminaat planken, leg deze dan in de lengterichting van de kamer.

Welke vloer past binnen je budget?

Natuurlijk zul je ook rekening moeten houden met de prijs van de vloer. Wat is het budget voor de nieuwe vloer? Sommige vloeren zijn nu eenmaal (stukken) duurder dan andere soorten vloeren. Voor het inschatten van prijzen voor een vloer is het slim om offertes aan te vragen bij verschillende vloerbedrijven uit je regio. Zo zie je eenvoudig wat de potentiële vloer ongeveer zou gaan kosten in je woning en daarnaast kun je zo ook eenvoudig kiezen voor een professionele vloerder die werkt met de meest aantrekkelijke prijzen. En dat is fijn! Al enig idee wat voor soort vloer je graag zou willen plaatsen?


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!