De voordelen van een houten tuinpoort

Mike avatar

Mike op 20-12-2016

Bij het kiezen van een tuinpoort voor je woning heb je veel opties. Een houten poort is één van die opties en heeft daarbij een aantal fijne voordelen. Welke? We bespreken het in dit artikel. Lees je mee?

houten tuinpoort

Een houten tuinpoort

Een belangrijk aspect bij het uitzoeken van een tuinpoort is natuurlijk dat het materiaal van de poort als ook de vormgeving ervan goed past bij de uitstraling van je tuin en/of woning. De tuinpoort is bij velen het visitekaartje van de woning en wanneer je kiest voor een houten poort dan zorg je hiermee voor een warm welkom. Hout heeft een zeer warme en natuurlijke uitstraling. En omdat hout een erg eenvoudig te bewerken product is kan de poort geheel naar wens worden geproduceerd.

Vele mogelijkheden

Je hebt vele mogelijkheden bij een houten poort. Kies je voor een moderne of juist klassieke afwerking? Neem je een poort met panelen, met nerven of met bijvoorbeeld een visgraatmotief? En wat dacht je van kleurgebruik. Hou je juist van de warme houten uitstraling van hout of verf je de poort in een andere kleur? Hout is erg eenvoudig te overschilderen, zo kun je dus gemakkelijk de best passende sfeer bepalen.

Daarnaast heb je ook nog opties wat betreft techniek. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een schuifpoort of vleugelpoort. Kies je daarbij voor een enkele deur of twee toegangsdeuren? En ook kun je de poort laten automatiseren of gewoon kiezen voor handmatige opening en sluiting.

Zoals je ziet zijn er veel opties bij de keuze voor een poort. Laat je daarom dus ook altijd even goed informeren door een poortspecialist.

Voordelen van hout

Hout heeft in principe een aantal belangrijke voordelen. Zo is het materiaal zeer sterk. En wanneer het enigszins wordt onderhouden is hout ook erg duurzaam. Je kunt zo dus langdurig genieten van je poort. De eenvoudige bewerkbaarheid zorgt ervoor dat je de poort geheel naar wens kunt maken. En omdat hout een natuurproduct is haal je met een houten poort dus ook een ecologisch verantwoorde poort in je tuin.

Voor het aanschaffen van een houten poort is het slim om een aantal poort specialisten uit je buurt te vergelijken op prijs en kwaliteit. Zo vergelijk je eenvoudig en kies je gemakkelijk voor een poort leverancier die geheel naar wens een voor een scherpe prijs een poort voor je kan produceren.


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!