Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een

Split airco

Er zijn verschillende mogelijkheden om een kamer te koelen tijdens de klamme zomermaanden. Denk dan aan ventilatoren, of juist een airconditioning systeem. De meest populaire airco soort is een split airconditioning (bekijk hier prijzen), ook wel split unit airco genoemd. Het is een soort airco die bestaat uit twee delen, een binnen- en een buitendeel. Deze delen zijn met elkaar verbonden via een slang, die door de muur loopt. Het buitendeel is er om de koelvloeistof af te koelen en warme lucht aan te zuigen.

split airco woonkamer

Split airconditioning, wanneer?

Een split airco unit is een goede keuze wanneer je altijd de mogelijkheid wilt hebben om een bepaalde ruimte te koelen. Meestal zijn dit ruimtes die vaak gebruikt worden zoals de living of een werkkamer. Je hoeft geen grote tuin te hebben om het buitendeel te plaatsen, het is namelijk prima op een balkon of aan de geven te plaatsen. Een kleine tuin is dus geen reden om geen split airco te kopen.

Soorten split airco

Split unit airconditioning zijn in verschillende modellen te verkrijgen. Zo is er voor iedere situatie wel een split airconditioning unit te verkrijgen.

De split unit airco modellen zijn:

  • Wandunit, dit is de variant die het meeste voorkomt.
  • Vloerunit
  • Plafondunit
  • Cassette unit, vooral voor systeemplafonds.

pro tipVindy PRO tip: De binnenunits van alle modellen worden op een vaste plek geplaatst. Denk er dus bij de installatie goed over na waar je de binnenunits geplaatst wilt hebben.

Multi split airco

Een multi split airco is een variant van de split airco waarbij er meerdere binnenunits zijn aangesloten op één buitenunit. Het grote voordeel hiervan is dat je meerdere ruimtes van koelte voorziet. Dit is vooral handig voor kantoorpanden, waarbij elke binnenunit apart bediend kan worden.

pro tipVindy PRO tip: Heb je een groot pand of wil je meerdere kamers voorzien van een koelelement? Ga dan voor een multi-split airco! Hoe meer binnenunits je koopt, des te goedkoper ze per stuk zijn. Je kan namelijk meer korting krijgen naarmate de klus groter wordt.

De top 3 voordelen split airco

Je vraagt jezelf wellicht af waarom een split airco unit zo populair is. Dat komt door de vele voordelen die deze vorm van airconditioning heeft.

split airco voorbeeld

De grootste voordelen van een split airco unit zijn:

  • Rendement, een split airco heeft het beste rendement onder de airconditioning soorten.
  • Geluid, vanwege het feit dat de buitenunit het meeste geluid maakt en je dit binnen niet hoort, is het binnen de meest stille airconditioning die je kunt kiezen.
  • Multifunctionaliteit, je kan met een split airco unit vaak ook verwarmen. Let wel op dat dit afhankelijk is van het model dat je koopt. Laat je daarom goed adviseren.

Kosten split airconditioning

Hoeveel een split airco moet kosten hangt sterk af van de wensen die je hebt. De richtprijzen liggen ongeveer tussen de 500 en 2500 euro afhankelijk van model en mogelijkheden. Een plafondunit is vaak wat duurder dan een vloer- of wand airco.

Bij een multi split airconditioning is de prijs afhankelijk van het aantal binnenunits dat je kiest. Bij grotere bestellingen kan je namelijk vaak een aardige korting krijgen. Hoeveel deze korting je op gaat leveren kan je vragen aan een airco specialist, dit is namelijk sterk afhankelijk van het bedrijf dat je kiest. Vraag offertes aan om de prijzen te vergelijken, zo weer je zeker dat je de gunstigste prijs betaald.

pro tipVindy PRO tip: Let bij het aanschaffen van een airco op de capaciteit die de airco aankan en of dit aansluit bij de ruimte die gekoeld moet worden. Zo voorkom je dat je een airco aanschaft die jouw ruimte niet goed kan koelen. De koelcapaciteit wordt meestal uitgedrukt in kW (kilo Watt).

Split airco offerte via Vindy: zó geregeld!

Wil je een koele zomer tegemoet gaan? Kies dan voor een split unit airconditioning! Weet je nog niet goed welk model het best past bij jouw wensen? Dan kan je advies inwinnen bij een specialist. Kies de voordeligste specialist door offertes aan te vragen via Vindy. Door deze offertes te vergelijken kan je flink besparen op de aanschaf van een split airconditioning. De besparing kan soms oplopen tot wel 40% van de totale kosten.

Plaats ook jouw klus Besparen tot 40%!

Airco klusinfo

Lees het in de vraagbaak.

Laat ons je helpen! We hebben hele gave artikelen geschreven die je kunnen helpen bij doe-het-zelf klussen rondom airco!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Vragen

Dat mag altijd.

Nou, wij zorgen ervoor dat je kunt besparen op klusjes, geïnspireerd raakt door de mooiste projecten of praktische informatie kan inlezen!

Op onze website vind je klusjes in de categorieën 'in huis', 'in tuin', 'bouw' en 'energie'. Voor alle klusjes in en rond je huis kun je gratis offertes opvragen. Door te vergelijken krijg je altijd de beste prijs!

Jazeker! Je vraagt altijd kosteloos offertes op. Maximaal 6 bedrijven zullen vervolgens contact met je opnemen en een prijsofferte uitbrengen. Zit er niets tussen? Even goede vrienden! Er is al zoveel verplicht in het leven: dit gelukkig niet!