Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een

Mobiele airco

Een mobiele airco kan dé oplossing zijn als je een bepaalde ruimte tijdelijk koeler wilt krijgen. Je kan hem plaatsen waar jij wilt. Maar waarom zou je nog meer kiezen voor een mobiele airco? In dit artikel lees je meer informatie over de mobiele airconditioning.

Een mobiele airco is een airconditioning systeem die je gemakkelijk kan verplaatsen. Deze systemen staan vaak op wieltjes en kan je dus prima op een andere plek plaatsen. Het is vooral handig voor mensen die een bepaalde ruimte willen koelen, en vervolgens het element te verplaatsen naar een andere ruimte die gekoeld wenst te worden. Denk bijvoorbeeld aan het koelen van een zolderkamer.

mobiele airco thuis

Voordelen van mobiele airco

Ieder airco systeem heeft zijn eigen plus en minpunten. De mobiele airco is daar geen uitzondering op. Hieronder lees je de voor- en nadelen van een mobiele airco.

De voordelen zijn de redenen waarom de mobiele airco een populaire keuze is op het gebied van airconditioning. Het beste aan de mobiele airco zit al in de naam van het apparaat: namelijk de mobiliteit. Je kan een mobiele airco plaatsen waar je maar wilt, zolang er maar een afvoerslang buiten het raam hangt. Zo kan je tijdelijk bepaalde ruimtes koelen.

pro tipVindy PRO tip: Wist je ook dat er mobiele airco's zijn die ook de ruimte kunnen verwarmen? Zo kan je de mobiele airco zowel in de zomer, als in de winter gebruiken. Ideaal!

Je kan een mobiele airco direct na aanschaf gebruiken. Waar een wand airco nog gemonteerd moet worden, is een mobiele airconditioning direct in staat om de gewenste ruimte te koelen.

mobiele airco woonkamer

Daarnaast is de mobiele airco de meest voordelige airco soort die te krijgen is. De aanschafprijs is laag en er zijn geen montagekosten van toepassing aangezien de airco geen vaste plek heeft.

Nadelen van mobiele airco

Natuurlijk is niet alles aan een mobiele airco positief. Laten we de negatieve punten ook even uitlichten.

Het eerste nadeel werd al kort eerder genoemd. Een mobiele airco heeft namelijk altijd een afvoer nodig naar buiten. Dit gebeurd met een slang die uit het raam moet hangen. Dat betekend dat er in de ruimte die gekoeld moet worden, altijd een raam open moet staan om de hete lucht af en aan te voeren via de slang. Hierdoor is de mobiele airco minder efficiënt dan de andere airco soorten.

Vervolgens is er nog een nadeel, namelijk het geluid dat de airco produceert. Het is een relatief vrij luid apparaat in vergelijking met andere airco systemen. Dit komt doordat het ‘monoblocks’ zijn. Dit betekend dat, waar een airco normaal een binnen en buiten gedeelte heeft, dit zich nu in één deel bevindt.

pro tipVindy PRO tip: Als je op zoek bent naar een mobiele airco, kijk dan ook naar de mogelijkheid om de airco automatisch op tijd aan of uit te laten gaan. Zo kan je ervoor zorgen dat de airco zichzelf uitschakelt op het moment dat jij in je bed ligt en weer aanspringt op het moment dat je weer opstaat.

Kosten mobiele airco

Een mobiele airco kost gemiddeld tussen 200 en 900 euro. Je kan een mobiele airco goedkoop of juist heel duur maken. Het prijsverschil is zo groot doordat dit sterk afhangt van enkele factoren.

Let bij het aanschaffen van een mobiele airco op de volgende vragen.

  • Hoe groot is de kamer of ruimte die gekoeld moet worden?
  • Hoeveel geluid maakt het apparaat?
  • Moet het apparaat ook kunnen verwarmen?
  • Welke energieklasse heeft het apparaat?

Aan de hand van deze vragen kan je voor jezelf bepalen waar jouw mobiele airco aan moet voldoen.

Mobiele airco offerte via Vindy: zó geregeld!

Heb je interesse in een mobiele airco? Koop deze dan in bij een airco specialist. Die kan je namelijk goed voorzien van advies en kan samen met jou de ideale mobiele airco voor je kiezen. Vergelijk airco specialisten via Vindy om geld te besparen. Door offertes aan te vragen en de prijzen te vergelijken kan je flink besparen op de aanschaf van een mobiele airco! Wie wilt nou niet een goedkope mobiele airconditioning?

Plaats ook jouw klus Besparen tot 40%!

Airco klusinfo

Lees het in de vraagbaak.

Laat ons je helpen! We hebben hele gave artikelen geschreven die je kunnen helpen bij doe-het-zelf klussen rondom airco!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Vragen

Dat mag altijd.

Nou, wij zorgen ervoor dat je kunt besparen op klusjes, geïnspireerd raakt door de mooiste projecten of praktische informatie kan inlezen!

Op onze website vind je klusjes in de categorieën 'in huis', 'in tuin', 'bouw' en 'energie'. Voor alle klusjes in en rond je huis kun je gratis offertes opvragen. Door te vergelijken krijg je altijd de beste prijs!

Jazeker! Je vraagt altijd kosteloos offertes op. Maximaal 6 bedrijven zullen vervolgens contact met je opnemen en een prijsofferte uitbrengen. Zit er niets tussen? Even goede vrienden! Er is al zoveel verplicht in het leven: dit gelukkig niet!