Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een

Airco kantoor

Stel je eens voor dat je binnenkomt bij een bedrijf waar het in de zomer bloedheet is binnen. Dan krijg je als bezoeker al snel een minder positief gevoel bij het bedrijf. Veel bedrijfspanden beschikken nog niet over de juiste soort airco en hebben een slecht klimaat in de kantoren hangen. Daar wordt niemand in het bedrijf vrolijk van en daarom is het van belang dat elk kantoor beschikt over een goede airconditioning. Maar welke soorten airco zijn er geschikt voor bedrijfspanden? En wat gaat het installeren kosten? Daar kan je in dit artikel meer over vinden.

Soorten airco kantoor

Je kunt vele soorten airco toepassen om een kantoor te voorzien van een prettig klimaat. Het is handig om daarbij te kiezen voor een multi split airco systeem. Zo heb je vaak maar één buitenunit nodig om meerdere ruimtes in een pand te koelen. Voor de binnenunits zijn er enkele modellen beschikbaar zoals een wand airco, vloer airco of plafond airco. Mocht het kantoor beschikken over een systeemplafond, dan kan je ook kiezen voor een cassette airco. Deze zijn altijd weggewerkt in het plafond, in tegenstelling tot de eerder genoemde modellen.

airco kantoor plafond

Een andere soort airconditioning dat vaak gebruikt wordt in bedrijfspanden is een VRF airco systeem. Dit systeem bestaat vaak uit vele binnendelen per buitendeel, soms wel oplopend tot 50 binnendelen per buitendeel. Het VRF systeem is zo populair omdat het een energiezuinige vorm van airconditioning is. Het gebruikt namelijk een variërende hoeveelheid koelvloeistof binnen het eigen systeem. Daardoor kan er per binnenunit gemakkelijk aan de wensen worden voldaan. Ideaal dus als je meerdere ruimtes individueel wilt koelen of verwarmen!

pro tipVindy PRO tip: Wist je dat je met een VRF systeem gemakkelijk kan variëren met de soorten binnendelen? Het is dus een systeem dat optimaal geschikt is om in een kantoor toe te passen waar elke ruimte zijn eigen behoefte heeft.

Voordelen airco kantoor

Maar waarom zou je als bedrijf zijnde een airco laten plaatsen in het pand? Dat is simpel! De twee belangrijkste gebruikers van het pand zullen er grote voordelen van ondervinden.

airco op kantoor

Ten eerste zullen de werknemers dit zeer prettig vinden. Aangezien het koeler aanvoelt zal een werknemer het prettiger vinden om er te werken. Hierdoor gaat de productiviteit omhoog van deze werknemers en daar wordt iedereen vrolijker van. Daarnaast zorgt koelte voor activiteit. Als een ruimte namelijk te warm aanvoelt, zullen de mensen in die ruimte zich vaker wat duf worden. Dit is niet het geval als je een airco systeem laat installeren.

pro tipVindy PRO tip: Laat je adviseren door een airco specialist over de beste posities van de binnenelementen in een pand. De specialist kan bij je langskomen om alles uit te tekenen en zo voor jou op een rijtje kan krijgen wat en hoeveel je nodig hebt om goed het klimaat te beheren in jouw pand. Een airco specialist neemt dus alle onduidelijkheid en zorgen uit handen.

Daarnaast zijn er de klanten. Als een pand te warm aanvoelt zullen zij zich direct niet prettig voelen en dit kan van invloed zijn op de zaken die je met ze doet. Daarom is een goede klimaatregeling essentieel. Bij een prettige temperatuur zullen de klanten een aangenamer gevoel krijgen als ze langskomen wat zal zorgen betere klanttevredenheid.

Kosten airco kantoor

Bij het aanschaffen van een airco voor een bedrijfspand is het van belang dat je duidelijk hebt wat de wensen zijn. Vaak zijn de prijzen van het monteren van de airco’s niet bij de prijs inbegrepen.

Een schatting maken om te zien wat je kwijt zal zijn bij het aanschaffen van een airco systeem is zeer lastig. Het is namelijk van heel veel elementen afhankelijk. Enkele factoren die van invloed zijn op de prijs zijn:

  • Hoeveelheid elementen die je wilt.
  • Welke elementen je wilt.
  • Hoe gemakkelijk het te installeren is.
  • Welk merk je wilt.

pro tipVindy PRO tip: Je kan flink besparen op een airco systeem als je een grote order wilt. Daarnaast kan je besparen door zowel het advies, als de aanschaf en montage door hetzelfde bedrijf te laten doen. Hoe meer elementen je aanschaft, des te gemakkelijker het is om een korting te krijgen.

Mocht je nu toch perse willen weten wat de kosten voor een airco systeem zullen zijn in jouw situatie, vraag dan een offerte aan via Vindy! Door een offerte aan te vragen kan je gemakkelijk zien wat een airconditioning systeem voor jou zal gaan kosten.

Onderhoud airco bedrijfspand

De airconditioningssystemen in een bedrijfspand moeten ook goed onderhouden worden. Als dit niet gebeurd kan de lucht uit de airco muf gaan ruiken en dat vergroot de kans op zieke werknemers. Dat wil je als werkgever natuurlijk niet en daarom is airco onderhoud ook zeer belangrijk. Laat het airco systeem minstens eens per jaar controleren. Dit kan je laten doen door een airconditioning monteur.

Airco kantoor offertes via Vindy: zó geregeld!

Ben je op zoek naar een airconditioning systeem voor een kantoor? Dan kun je meerdere offertes aanvragen via Vindy gebaseerd op de wensen die je hebt. Vervolgens kun je de offertes met elkaar vergelijken om zo flink te besparen. De besparing die je kan maken loopt soms op tot wel 40% van de totale kosten! Makkelijk besparen noemen wij dat.

Plaats ook jouw klus Besparen tot 40%!

Airco klusinfo

Lees het in de vraagbaak.

Laat ons je helpen! We hebben hele gave artikelen geschreven die je kunnen helpen bij doe-het-zelf klussen rondom airco!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Vragen

Dat mag altijd.

Nou, wij zorgen ervoor dat je kunt besparen op klusjes, geïnspireerd raakt door de mooiste projecten of praktische informatie kan inlezen!

Op onze website vind je klusjes in de categorieën 'in huis', 'in tuin', 'bouw' en 'energie'. Voor alle klusjes in en rond je huis kun je gratis offertes opvragen. Door te vergelijken krijg je altijd de beste prijs!

Jazeker! Je vraagt altijd kosteloos offertes op. Maximaal 6 bedrijven zullen vervolgens contact met je opnemen en een prijsofferte uitbrengen. Zit er niets tussen? Even goede vrienden! Er is al zoveel verplicht in het leven: dit gelukkig niet!