Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een

Airco installatie

Het installeren van een airco kan een intensieve klus zijn. Het boren van grote gaten, het sleuren met lompe buiten units en uitzoeken hoe de leidingen aangesloten moeten worden, dat is allemaal vrij vervelend en neemt veel tijd in beslag. Daarom raden wij altijd aan om, na het kopen van je airco, dit door een airconditioning bedrijf te laten doen. Deze weet namelijk precies waarop gelet moet worden bij het plaatsen en installeren van een airconditioning.

airco installeren

Split airco installatie

Ben je op zoek naar een airco voor je woning, dan kies je vaak voor een split airco. De bekendste variant van een split airco is het wandmodel. Bij een split airco moet er een gat geboord worden door de muur, hierdoor komen leidingen en stroomtoevoer naar de buitenunit te lopen. Maar er komt veel meer bij kijken, denk dan bijvoorbeeld aan het plaatsen van de beugels die de units op hun plek moeten houden en het plaatsen van de koelvloeistof. Dat laatste mag je namelijk niet zelf doen, maar moet je laten doen door een erkende airco installateur.

pro tipVindy PRO tip: Vaak vervalt de garantie van de airco zodra je er zelf aan gaat sleutelen. Daarnaast kan de werking van de airco niet gegarandeerd worden als deze niet geplaatst is door een airconditioning installateur.

Daarnaast kun je het plaatsen van een split airco soms niet eens zelf doen. Als je in een appartement woont moet er vaak een steiger of hoogwerker aan te pas komen om de buitenunit van een airco te plaatsen.

Cassette airco inbouw

Daarnaast heb je ook airco’s die je moet laten inbouwen. Een cassette airconditioning systeem is daarvan een bekend en veel gebruikt voorbeeld. De inbouw van een cassette airco unit wordt vaak gedaan bij bedrijfspanden. Bedrijfspanden beschikken namelijk regelmatig over een systeemplafond en daarvoor is dit airco systeem een ideale oplossing. Het grote voordeel hiervan is het esthetisch effect: de airco hangt niet in de weg en valt helemaal niet op.

airco installatie woning

Een cassette airco is niet voor elk pand geschikt, er moet namelijk wel ruimte beschikbaar zijn om de cassette airco te plaatsen en niet elk pand beschikt over die ruimte tussen het systeemplafond en de bovenlaag.

pro tipVindy PRO tip: Wist je dat je met één buitenunit, meerdere cassette units kunt aansluiten? Zo kun je via meerdere binnenunits het gehele pand voorzien een aangenaam klimaat. Vraag een airco bedrijf naar de mogelijkheden om meerdere cassette units op één buitenunit aan te sluiten.

Kosten installatie airco

De kosten om een airco te laten plaatsen zijn zeer lastig in te schatten. Dit komt doordat er veel variabelen zijn waardoor de kosten omhoog of omlaag gaan. Denk dan bijvoorbeeld aan de capaciteit van de airco, het aantal meters leidingwerk dat eraan te pas komt, het boren van gaten en andere werkzaamheden. Ook ligt het aan het aantal units dat er geplaatst moet worden. Hoe meer dit er zijn, des te voordeliger de kosten per stuk zijn.

pro tipVindy PRO tip: Wist je dat je vaak korting kan krijgen op de plaatsing van airco’s in winterperiode? Dit komt omdat de airconditioning specialisten het in de wintermaanden veel minder druk hebben.

Bij één split airco systeem liggen de kosten voor het plaatsen ervan gemiddeld rond de 300 euro voor een standaard montage. Maar als je zeker wilt zijn van de montagekosten, dan is het aan te raden om een airco installateur in te schakelen en met hem te overleggen wat de montageprijs in jouw situatie zal zijn.

Airco installatie offerte via Vindy: zó geregeld!

Ben je opzoek naar een airco en wil je deze laten installeren door een erkende airco installateur? Geen probleem! Als je de aankoop van een airco samenvoegt met de installatie van de airco kan je vaak besparen op de totale kosten. Door offertes aan te vragen via Vindy kan je bedrijven vergelijken en daarmee nóg meer besparen! De besparing kan soms oplopen tot wel 40% van de kosten. Zo ga je koel en voordelig een prettige zomer tegemoet.

Plaats ook jouw klus Besparen tot 40%!

Airco klusinfo

Lees het in de vraagbaak.

Laat ons je helpen! We hebben hele gave artikelen geschreven die je kunnen helpen bij doe-het-zelf klussen rondom airco!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Vragen

Dat mag altijd.

Nou, wij zorgen ervoor dat je kunt besparen op klusjes, geïnspireerd raakt door de mooiste projecten of praktische informatie kan inlezen!

Op onze website vind je klusjes in de categorieën 'in huis', 'in tuin', 'bouw' en 'energie'. Voor alle klusjes in en rond je huis kun je gratis offertes opvragen. Door te vergelijken krijg je altijd de beste prijs!

Jazeker! Je vraagt altijd kosteloos offertes op. Maximaal 6 bedrijven zullen vervolgens contact met je opnemen en een prijsofferte uitbrengen. Zit er niets tussen? Even goede vrienden! Er is al zoveel verplicht in het leven: dit gelukkig niet!