Ondervloer bij laminaat, waarom eigenlijk?

Mike avatar

Mike op 20-03-2018

Ondervloer bij laminaat, waarom eigenlijk?

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Er zijn een aantal goede redenen te benoemen waarom het verstandig is om een ondervloer te plaatsen wanneer je laminaat gaat leggen in je woning of pand. Welke dat zijn? Hieronder bespreken we de belangrijkste redenen. Lees je mee?

Voordelen van een ondervloer

Laminaat is in principe een vrij dun materiaal, zeker vergeleken met bijvoorbeeld een hardhouten vloer. Een ondervloer zal het dunne laminaat beter beschermen tegen eventuele beschadigingen en ervoor zorgen dat de levensduur van laminaat kan worden geoptimaliseerd.

Daarnaast zorgt een ondervloer ook voor demping wanneer er over het laminaat heen wordt gelopen. De vloer zelf zal hierdoor iets minder hard aanvoelen dan wanneer er geen ondervloer zou worden geplaatst. Ook zal hierdoor demping van geluid plaatsvinden. Zo kan er bij een laminaat vloer contactgeluid ontstaan wanneer er over de vloer wordt heen gelopen. Met een ondervloer kunnen geluiden worden opgevangen die zonder de ondervloer vrij spel zouden hebben. Zeker in appartementencomplexen zal dit erg prettig zijn voor jezelf alsook je onder en/of bovenburen.

laminaat vloer

Nog een voordeel van plaatsing van een ondervloer onder je laminaat is de verbetering van het isolerend vermogen van je vloer. De warmte zal met een ondervloer beter worden vastgehouden waardoor de temperatuur gemakkelijker constant kan worden gehouden. Hierdoor kun je besparen op stookkosten en daarnaast zal hierdoor het milieu ook minder worden belast.

Kies je voor rollen of platen?

Je kunt kiezen voor een ondervloer in de vorm van platen of rollen. Het ondervloer materiaal is relatief goedkoop en de prijs zal afhankelijk zijn van de dikte waarvoor je kiest en ook van de aanbieder. Verschillende vloerfirma's hanteren meestal ook verschillende prijzen. Vergelijke altijd meerdere offertes uit je buurt en vindt zo eenvoudig een kwalitatief goede ondervloer tegen de beste prijs.

Wanneer je kiest voor een ondervloer op rol formaat, dan zijn deze doorgaans één meter breed. De lengte kan oplopen tot wel 30 meter. Wanneer je kiest voor platen, dan kunnen deze verschillende formaten hebben. Je kunt zo eenvoudig een juiste hoeveelheid ondervloer bemachtigen zonder dat je daarbij veel restmateriaal hoeft over te houden. Qua dikte variëren de meeste ondervloeren zo tussen de 2 tot 10 millimeter waarbij de dikkere ondervloeren doorgaans ook een hogere aanschafprijs zullen hebben.

Voor een duurzamer geheel van je vloer, meer comfort en ook een betere isolerende werking is het dus aan te raden om gebruik te maken van een ondervloer onder je laminaat. In welke ruimte wil jij graag laminaat gaan plaatsen?


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!