Vloerverwarming als hoofdverwarming?

Mike avatar

Mike op 17-10-2017

Vloerverwarming als hoofdverwarming?

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Wanneer je graag vloerverwarming in huis wilt dan heb je hierbij twee opties. Je kunt ervoor kiezen de vloerverwarming als bijverwarming te gebruiken. Maar de vloerverwarming kan ook als hoofdverwarming worden gebruikt. We bespreken er hieronder meer over.

Waarom kiezen voor vloerverwarming?

Waarom zou je überhaupt kiezen voor vloerverwarming? Heel simpel eigenlijk. Vloerverwarming is een duurzame investering die zorgt voor meer comfort in huis en daarnaast ook zuiniger de woning kan verwarmen. Omdat de warmte in de vloer ontstaat zal deze optimaal worden verspreid in de ruimte. De gevoelstemperatuur kan hierdoor direct worden verbeterd waardoor de thermostaat zelfs iets lager kan worden ingesteld.

Verder wordt de vloerverwarming onder de vloer verwerkt. Hierdoor zul je dus geen radiatoren meer hoeven te plaatsen in huis. Waardoor ruimte kan worden bespaard en je minder last zult hebben van beperkingen bij de inrichting.

Bij- of hoofdverwarming?

Wanneer je kiest voor vloerverwarming als hoofdverwarming dan heb je in huis verder geen warmtebronnen meer nodig. Kies je voor vloerverwarming als bijverwarming dan zul je ook gebruik moeten maken van andere warmtebronnen, zoals bijvoorbeeld een conventionele radiator.

vloerverwarming type 1

In nieuw gebouwde woningen wordt tegenwoordig veel gekozen voor vloerverwarming als hoofdverwarming. In oudere woningen wordt vloerverwarming meestal als bijverwarming genomen. Dit zal echter ook afhangen of je voor een nieuwe vloer kiest en in hoeverre de rest van je woning geïsoleerd is.

vloerverwarming type 2

Bij het plaatsen van een nieuwe vloer in een bestaande woning, kan altijd worden overwogen om te kiezen voor vloerverwarming als hoofdverwarming zodat er optimaal kan worden verwarmd in huis. Er kan met vloerverwarming als hoofdverwarming per jaar zelfs zo’n 180 kubieke meter gas worden bespaard. Dit kan zomaar neerkomen op zo’n €150 per jaar.

Vloerverwarming in de woning?

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden voor vloerverwarming in jouw woning, als hoofd of als bijverwarming? Raadpleeg dan eens een vloerverwarmingsfirma. Door prijzen en kwaliteit van meerdere specialisten uit je regio te vergelijken kun je uiteindelijk een uiterst kwalitatieve vloerverwarming laten plaatsen tegen de meest aantrekkelijke prijs!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!