Domotica en de toekomst, wat kunnen we verwachten?

Mike avatar

Mike op 21-06-2017

Domotica en de toekomst, wat kunnen we verwachten?

Wanneer je denkt aan de toekomst van bouwen en wonen dan denk je aan domotica, oftewel huisautomatisering. Domotica zal in de toekomst meer en meer een rol gaan spelen in ons dagelijks leven. Wat kunnen we verwachten van domotica in de toekomst? We bespreken het in dit artikel. Lees je mee?

Ontwikkelingen op het gebied van domotica

Huisautomatisering zal in de toekomst alleen nog maar meer belangrijk worden. Er wordt continu geprobeerd het comfort in huis te vergroten en daarbij wordt tevens rekening gehouden met duurzaamheid als ook de vergrijzing in Nederland. Zo biedt domotica in veel gevallen uitkomst wat betreft het langer zelfstandig kunnen wonen voor ouderen. Ook worden er domotica systemen ontwikkeld die de duurzaamheid in huis kunnen verbeteren alsook systemen die zelf duurzaam zijn doordat ze compatibel zijn met andere merken zodat ze in de toekomst gemakkelijk kunnen worden uitgebreid.

Domotica en vergrijzing

Domotica klinkt misschien nogal futuristisch en veel mensen denken dat huisautomatisering alleen iets is voor hippe moderne huishoudens, maar niets is minder waar. Domotica is ook uitermate geschikt om ouderen te ondersteunen en hen te helpen langer en veiliger in de thuisomgeving te blijven wonen. Hierbij kan worden gedacht aan automatische verlichting, elektronische sloten en bijvoorbeeld ook aan geautomatiseerde zonwering en bedden. Door bepaalde processen in huis te automatiseren kan het voor de ouderen gemakkelijker, comfortabeler en veiliger worden gemaakt om nog zelfstandig te blijven wonen.

Evolutie domotica toepassingen

De ontwikkelingen van domotica staan eigenlijk nog maar in de kinderschoenen. Dit geeft ook aan dat de mogelijkheden van domotica erg veelbelovend zijn. Op het gebied van persoonlijk comfort, duurzaamheid en energie maar tevens ook op gebied van ouderenzorg en veiligheid. En dat is fijn!

Maak jij al gebruik van domotica toepassingen in huis?


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!