Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een

Ramen plaatsen

Ben je uitgekeken op het oude raamwerk in jouw woning of pand? Ben je bezig met nieuwbouw en moet de woning nog voorzien worden van nieuwe ramen? Denk er dan eens over na om nieuwe ramen te laten plaatsen door een specialist. Het plaatsen van ramen is namelijk geen doe-het-zelf klus. Een raamspecialist moet namelijk stapsgewijs heel precies te werk gaan. Hoe een specialist de ramen plaatst en hoeveel het laten plaatsen van ramen gaat kosten, kan je lezen in dit artikel.

Nieuwe ramen

Waarom zou je nieuwe ramen laten plaatsen? Je kan nieuwe ramen laten plaatsen omdat je voor een nieuwe look wilt gaan maar ook om nieuwbouw te voorzien van raamwerken. Maar de voornaamste reden om nieuwe ramen te laten plaatsen is de energiebesparing die je behaalt door goed geïsoleerde ramen. Zeker als je HR++ ramen laat plaatsen kan je flink besparen op jouw energierekening. Je zal dan tot 20% op de energierekening besparen. Reden genoeg om nieuwe ramen te laten plaatsen.

Ramen laten plaatsen

Als je nieuwe ramen wilt laten plaatsen, laat je dit meestal doen door een vakman. Die heeft immers kennis van zaken en doet het werk dagelijks. Maar welke stappen doorloopt een raamspecialist als er ramen moeten worden geplaatst?

1. Voorbereiding
Ten eerste moet alles opgemeten worden. Nadat de afmetingen van de openingen bekend zijn, kan je in overleg met de specialist om jouw wensen kenbaar te maken. Hier moet duidelijk worden of je voor houten ramen, aluminium ramen of PVC ramen wilt gaan en welke raamtypes je wilt. Deze worden uitgetekend en vervolgens moeten de ramen besteld en gemaakt worden.

2. Levering en nameten
Als de ramen door de fabriek geleverd worden zijn ze klaar om geplaatst te worden in jouw woning of pand. Alles wordt vóór de plaatsing nog nagemeten, zodat je zeker weet dat er geen fouten zijn gemaakt in de fabriek.

pro tipVindy PRO tip: Wist je dat de woning vaak afgedekt wordt bij het plaatsen van een raam? Dit wordt gedaan om zo vuil en beschadigingen aan de muren te voorkomen.

3. Verwijderen oude ramen
De oude ramen worden vervolgens verwijderd, waarbij eerst het glas in het raamwerk wordt verwijderd en daarna het oude kozijn weggehaald wordt. Bij een nieuwbouwproject is dit natuurlijk niet het geval, daar zijn de raamopeningen al klaar voor de montage van de nieuwe ramen.

pro tipVindy PRO tip: Het oude raamwerk hoef je niet zelf op te ruimen, een goede specialist zal dit werk ook voor je uit handen nemen. Let er wel op dat hier duidelijke afspraken over zijn.

4. Monteren nieuwe ramen
Dan kunnen de nieuwe ramen dus geplaatst worden. Hierbij wordt er door de specialist goed opgelet of het geheel wel waterpas hangt. Dit is nodig aangezien een raam anders open zou kunnen vallen. Eerst wordt het kozijn en raamwerk geplaatst zonder het glas, dat komt er als laatst pas in.

5. Ramen afstellen
Als de ramen stevig gemonteerd zijn, zullen de ramen met hang- en sluitwerk worden afgesteld. Een raam moet namelijk wel zonder problemen open en dicht kunnen. Mochten de ramen nog ergens licht klemmen dan worden ze afgesteld door de schroeven bij de scharnieren strakker of losser te draaien.

Ramen plaatsen

Je weet nu hoe ramen worden geplaatst maar je weet nog niet welke kosten daarmee gepaard gaan. De kosten hangen af van een aantal factoren. De grootte van de klus, welke materialen er gebruikt worden en welke raamtypes er gebruikt worden zijn enkele elementen die de prijs bepalen. Maar ook tussen specialisten onderling kunnen er flinke prijsverschillen zijn. Daarom is het altijd verstandig om offertes aan te vragen en deze te vergelijken.

We kunnen je wel een prijsindicatie geven wat je ongeveer kwijt bent voor een vast raam met een raamoppervlakte van 1 vierkante meter. Die prijzen staan in de volgende tabel:

Materiaal vast raam Prijsindicatie
Aluminium raam € 600 - € 900
Houten raam € 250 - € 550
PVC raam € 150 - € 450

Heb je een woning dat een totale raamoppervlakte van 25m² heeft, waarbij je graag houten ramen wilt laten plaatsen dan zullen de kosten tussen de 7500 en de 11.000 euro liggen. Natuurlijk is dit afhankelijk van de wensen die je hebt, bijvoorbeeld de hoeveelheid valramen die je wilt laten plaatsen. Voor een betere inschatting raden wij aan om een offerte aan te vragen.

Ramen plaatsen offerte via Vindy: zó geregeld!

Wil je ramen laten plaatsen? Dan is het aan te raden om raamspecialisten te vergelijken. Dit kan je gemakkelijk doen door offertes aan te vragen via Vindy! Door de offertes te vergelijken kan je flink besparen op de totale kosten. De besparing kan oplopen tot wel 40%! Wacht dus niet langer en bespaar nog vandaag op het laten plaatsen van ramen.

Plaats ook jouw klus Besparen tot 40%!

Kozijnen klusinfo

Lees het in de vraagbaak.

Laat ons je helpen! We hebben hele gave artikelen geschreven die je kunnen helpen bij doe-het-zelf klussen rondom kozijnen!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Vragen

Dat mag altijd.

Nou, wij zorgen ervoor dat je kunt besparen op klusjes, geïnspireerd raakt door de mooiste projecten of praktische informatie kan inlezen!

Op onze website vind je klusjes in de categorieën 'in huis', 'in tuin', 'bouw' en 'energie'. Voor alle klusjes in en rond je huis kun je gratis offertes opvragen. Door te vergelijken krijg je altijd de beste prijs!

Jazeker! Je vraagt altijd kosteloos offertes op. Maximaal 6 bedrijven zullen vervolgens contact met je opnemen en een prijsofferte uitbrengen. Zit er niets tussen? Even goede vrienden! Er is al zoveel verplicht in het leven: dit gelukkig niet!