Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een

PVC Ramen

Je bent ze vast wel een keer tegengekomen, want een PVC raam, ook kunststof raam genoemd, is het meest voorkomende raamsoort in Vlaanderen. Maar waarom wordt deze raamsoort zo vaak toegepast? Wat zijn de grote voordelen van PVC ramen? In dit artikel kan je meer te weten komen over PVC ramen en de kosten van de kunststof ramen.

Kunststof ramen

Waarom zijn PVC ramen eigenlijk zo populair? Goede vraag! PVC ramen worden vaak gekozen omdat je met deze raamsoort een goedkope en goed isolerende raamsoort hebt die ook nog eens een lange levensduur heeft. Daarnaast zijn PVC ramen gemakkelijk schoon te maken. Een vochtige doek is meestal voldoende om vuil op de kunststof ramen te verwijderen. Een ideale keuze als je een raamwerk wilt hebben die jarenlang meegaat zonder veel onderhoud.

PVC ramen op maat

PVC ramen zijn er in vele types en maten te verkrijgen. Maar welke types zijn dit dan? PVC ramen zijn te verkrijgen als valraam, draai-kiepraam, schuifraam en vast raam. Het type raam dat je nodig hebt is afhankelijk van hoe je de ruimte wilt gebruiken.

Wil je de ruimte goed kunnen ventileren maar toch wat privacy hebben? Kies dan voor een valraam of een draai-kiepraam. Hoeft het raam helemaal niet geopend te worden, zoals het raam aan de voorkant van de gevel? Kies dan voor een vast raam. Als je zelf lastig een keuze kan maken, kun je in gesprek gaan met een specialist om te bepalen welk type raam het beste bij de desbetreffende ruimtes past.

pro tipVindy PRO tip: Wist je dat PVC ramen in vele verschillende kleuren te verkrijgen zijn? PVC ramen zijn daarom ideaal als je al een inrichting of stijl in gedachte hebt. Je kan in principe alle kleuren kiezen die je wilt. Voor stijladvies kan je ook terecht bij een raamspecialist.

Opties PVC ramen

Naast het kiezen van de kleur, heb je vele keuzes te maken bij het aanschaffen van PVC ramen. De opties die je moet kiezen zijn:

  • Glastype, meestal kies je voor dubbelglas. Voor de beste isolatie kies je voor HR++ glas. Glastypes met betere isolatiewaardes zorgen voor energiebesparing.
  • Plaatsen van vliegenramen, meestal kies je hiervoor als je vaak je raam open hebt staan. Zo kunnen vliegen en muggen niet binnenkomen.
  • Plaatsing van rolluiken, vaak wordt dit gedaan als je regelmatig van huis bent.
  • Plaatsing van ventilatieroosters.

Laat een raamspecialist altijd weten wat jouw wensen zijn, zodat het duidelijk is waaraan de PVC ramen moeten voldoen.

Prijzen PVC ramen

De prijzen voor het laten plaatsen van PVC ramen kunnen heel ver uiteen liggen afhankelijk van de wensen die jij als eigenaar hebt. Stel je wilt een vast PVC raam laten plaatsen, dan moet je denken aan de volgende prijzen.

Afmeting vast PVC raam Prijsindicatie
1m x 1m € 175 - € 400
1,5m x 1,2m € 275 - € 575
2m x 1,5m € 575 - € 875

Maar dit zijn alleen de prijzen voor een vast raam. Voor de overige raam types moet je de volgende prijzen in gedachte houden.

Type PVC raam Afmeting raam Prijsindicatie
Draai-kiepraam 1m x 1m € 200 - € 450
Valraam 1m x 1m € 150 - € 400
Schuifraam 1,5m x 1m € 750 - € 950

De totale kosten voor een gemiddelde gezinswoning met 20m² raamoppervlak liggen ongeveer tussen de 3.750 en 6.500 euro. De prijzen kunnen flink verschillen afhankelijk van de wensen die je hebt. Beter isolerend glas kost bijvoorbeeld meer dan gewoon enkelvoudig glas, maar goedkoop kan ook duurkoop zijn, aangezien je met beter isolerend glas meer energie bespaart.

PVC ramen offerte via Vindy: zó geregeld!

Wil je PVC ramen laten plaatsen in jouw woning of pand? Vraag dan vandaag nog een offerte aan via Vindy! Door het vergelijken van offertes kan je namelijk tot wel 40% besparen op de plaatsing van PVC ramen. Het zou zonde zijn als je deze besparing zou laten liggen. Wacht dus niet langer en bespaar flink op het laten plaatsen van PVC ramen!

Plaats ook jouw klus Besparen tot 40%!

Kozijnen klusinfo

Lees het in de vraagbaak.

Laat ons je helpen! We hebben hele gave artikelen geschreven die je kunnen helpen bij doe-het-zelf klussen rondom kozijnen!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Vragen

Dat mag altijd.

Nou, wij zorgen ervoor dat je kunt besparen op klusjes, geïnspireerd raakt door de mooiste projecten of praktische informatie kan inlezen!

Op onze website vind je klusjes in de categorieën 'in huis', 'in tuin', 'bouw' en 'energie'. Voor alle klusjes in en rond je huis kun je gratis offertes opvragen. Door te vergelijken krijg je altijd de beste prijs!

Jazeker! Je vraagt altijd kosteloos offertes op. Maximaal 6 bedrijven zullen vervolgens contact met je opnemen en een prijsofferte uitbrengen. Zit er niets tussen? Even goede vrienden! Er is al zoveel verplicht in het leven: dit gelukkig niet!