Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een

Aluminium ramen

Ben je op zoek naar trendy en stijlvolle ramen voor jouw woning of pand? Dan zijn aluminium ramen iets voor jou! Aluminium ramen kunnen een echte blikvanger worden in jouw pand. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden en voordelen van aluminium ramen? In dit artikel proberen we je de antwoorden op jouw vragen over aluminium ramen te geven. Je kunt hier namelijk alles vinden over aluminium ramen.

Voordelen aluminium ramen

Natuurlijk wil je weten waarom je voor aluminium ramen zou moeten kiezen. Wat zijn de voordelen van aluminium ramen?

Wordt je niet blij van onderhoud? Dan is dit wellicht de belangrijkste reden om voor aluminium ramen te kiezen. Aluminium ramen zijn namelijk geheel onderhoudsvrij. Aluminium is niet vatbaar voor roest en daarom zal het niet verkleuren. Ook komen er geen barsten in het aluminium, waardoor het raamwerk altijd in topconditie is. Daarnaast is aluminium zeer stevig, waardoor het gemakkelijk het gewicht van grote ramen aankan.

Zoek je een raamwerk dat milieuvriendelijk is? Aluminium ramen zijn in een milieuvriendelijke variant te verkrijgen. Je kunt namelijk kiezen voor gerecycled aluminium als je aluminium ramen wilt aanschaffen. Aluminium is geheel te recyclen en je hoeft je ook geen zorgen te maken over de kwaliteit van gerecycled aluminium, die is namelijk van topkwaliteit.

Daarnaast is de isolatiewaarde van aluminium ramen een groot pluspunt. Aluminium ramen isoleren namelijk zeer goed. Door een goede isolatie zal je ook besparen op de energierekening. Daarom is het een goed idee om de aluminium ramen van dubbel glas te voorzien. Let er dan op dat het glas HR++ is, voor een optimale isolatie.

pro tipVindy PRO tip: Het is niet altijd mogelijk om HR++ glas te plaatsen. Dit zie je vooral bij wat oudere panden, omdat de ruimte waarin het glas geplaatst moet worden vaak te dun is voor deze dikke glassoort. Kies dan voor de HR+ variant of vervang het geheel door nieuwe ramen.

Types aluminium ramen

Aluminium ramen zijn te verkrijgen in 4 raamtypes, namelijk als vaste raam, valraam, draai-kiepraam en als schuifraam. Vaste ramen kunnen niet open en een valraam kan alleen verticaal een klein stuk open. Een draai-kiepraam kan zowel verticaal (gedeeltelijk) als horizontaal (helemaal) open alleen kan je dan niets op de vensterbank zetten. Dat probleem heb je niet bij een schuifraam, die kan je openschuiven zodat je de ruimte lekker kan laten luchten.

pro tipVindy PRO tip: Denk bij het aanschaffen van aluminium ramen ook aan de extra opties zoals ventilatieroosters, vliegenramen en rolluiken. Het toepassen van deze opties kan het wooncomfort nog meer verbeteren. Als je deze opties graag wilt, dan kan je het best een offerte aanvragen bij een specialist om tot een goede prijsindicatie te komen.

Prijzen aluminium ramen

Elk raamtype moet op een andere manier geplaatst worden en daarom heeft ook elk type zijn eigen prijs. Ook de grootte van de ramen zijn van invloed op de prijs.

Stel je wilt een vaste aluminium raam, dan moet je rekening houden met de richtprijzen in onderstaand tabel.

Afmeting vast aluminium raam Prijsindicatie
1m x 1m € 400 - € 750
1,5m x 1,2m € 750 - € 950
2m x 1,5m € 1.200 - € 1.450

De genoemde prijzen zijn inclusief montage en goed isolatieglas, maar het blijven indicaties. Per specialist kan de prijs namelijk sterk variëren, vandaar dat er ook een redelijk grote marge in de genoemde prijzen zit. De prijzen voor andere raamtypes zijn :

Type aluminium raam Afmeting raam Prijsindicatie
Draai-kiepraam 1m x 1m € 550 - € 850
Valraam 1m x 1m € 400 - € 600
Schuifraam 1,5m x 1m € 1.300 - € 1.500

Bij een woning met een raamoppervlakte van 25m² kosten de aluminium ramen in totaal tussen de 10.000 en de 15.000 euro. De grote marge komt door de verschillende prijzen die de specialisten kunnen hanteren. Daarom is het ook altijd aan te raden om offertes te vergelijken.

Aluminium ramen offerte via Vindy: zó geregeld!

Wil je gaan voor een chique uitstraling van de ramen in jouw woning, kies dan voor aluminium ramen. Je kunt flink besparen op aluminium ramen door offertes aan te vragen en deze te vergelijken. Als je offertes aanvraagt via Vindy kan je soms tot wel 40% besparen op de totale kosten! Wacht dus niet langer en bespaar nog vandaag op de aanschaf en plaatsing van aluminium ramen!

Plaats ook jouw klus Besparen tot 40%!

Kozijnen klusinfo

Lees het in de vraagbaak.

Laat ons je helpen! We hebben hele gave artikelen geschreven die je kunnen helpen bij doe-het-zelf klussen rondom kozijnen!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Vragen

Dat mag altijd.

Nou, wij zorgen ervoor dat je kunt besparen op klusjes, geïnspireerd raakt door de mooiste projecten of praktische informatie kan inlezen!

Op onze website vind je klusjes in de categorieën 'in huis', 'in tuin', 'bouw' en 'energie'. Voor alle klusjes in en rond je huis kun je gratis offertes opvragen. Door te vergelijken krijg je altijd de beste prijs!

Jazeker! Je vraagt altijd kosteloos offertes op. Maximaal 6 bedrijven zullen vervolgens contact met je opnemen en een prijsofferte uitbrengen. Zit er niets tussen? Even goede vrienden! Er is al zoveel verplicht in het leven: dit gelukkig niet!