Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een

Houten ramen

Zoek je een raamwerk dat er natuurlijk uit ziet? Wil je het buitengevoel naar binnen halen? Dan zijn houten ramen geschikt voor jou! Maar wat kan je allemaal met houten ramen? Waarom zou je voor houten ramen kiezen? In dit artikel vertellen we je alles over houten ramen.

Voordelen houten ramen

Je wilt natuurlijk wel weten waarom houten ramen zo populair zijn. Dat komt door de vele voordelen die deze raamsoort heeft. De top 3 redenen om te kiezen voor houten ramen zijn:

  • Duurzaamheid
  • Natuurlijke uitstraling
  • Veelzijdigheid

Duurzaamheid
Mocht je twijfelen tussen houten ramen en andere raamsoorten, dan is de duurzaamheid van het hout wellicht een van de beste redenen om voor deze raamsoort te kiezen. Je kunt kiezen voor houten ramen waarbij er gebruik wordt gemaakt van hardhout. Dat is goed nieuws voor jou, aangezien hardhout tot wel 75 jaar meegaat! Hierdoor ben je de rest van je leven verzekerd van goede houten ramen.

Natuurlijke uitstraling
Nog een goede reden om jouw woning te voorzien van houten ramen is de chique uitstraling die het materiaal heeft. Als je kiest voor houten ramen haal je het buitengevoel een beetje naar binnen.

pro tipVindy PRO tip: Je kan het natuurlijke gevoel versterken door binnen veel beplanting toe te passen en te combineren met houten ramen. Hiermee zorg je ervoor dat jouw woning echt een verlengstuk van de tuin wordt.

Veelzijdigheid
Tenslotte kan je houten ramen verkrijgen in vele soorten en maten. Vooral de keuze uit tientallen houtsoorten zorgt er voor dat je echt een uniek raamwerk kan creëren. Door het gebruik van verschillende oliën en verfkleuren kan je ook gemakkelijk veranderen van kleur waardoor je nooit uitgekeken hoeft te raken op de houten ramen in jouw woning of pand.

Hebben deze drie redenen je overtuigd om te kiezen voor houten ramen? Ga dan goed na welke en hoeveel ramen je nodig hebt. Je kunt dit zelf doen, maar je kan ook met een raamspecialist om de tafel zitten om samen door te nemen wat het beste past bij jouw wensen en het budget dat je beschikbaar hebt.

Types houten ramen

Houten ramen kan je in verschillende raamtypes krijgen. Elk raamtype heeft zo zijn eigen doel en wordt vaak op bepaalde plekken in een woning of pand toegepast. De houten ramen kan je krijgen in de volgende types:

  • Vaste raam
  • Valraam
  • Draai-kiepraam
  • Schuifraam

Vaste raam
Dit raamtype kan niet open en daarom worden er vaak ventilatieroosters toegepast als je kiest voor een vaste raam. Meestal wordt een vaste raam geplaatst aan de voor- en achterkant van de gevel om te dienen als voor- en achterraam van een woning of pand. Ook zie je kleine vaste ramen vaak aan de zijkanten van een woning of pand.

Valraam
Een valraam kan alleen verticaal geopend worden, waardoor dit raamtype geschikt is voor ruimtes waarbij ventilatie geen overbodige luxe is. Denk hierbij aan een badkamer of keuken. Ook zorgt een valraam ervoor dat er niet ingebroken kan worden via dat raam, aangezien de tussenruimte simpelweg te klein is. Zo ben je dus voorzien van ventilatie waarbij je jezelf geen zorgen hoeft te maken over de veiligheid van de spullen in jouw woning of pand.

Draai-kiepraam
Mocht je meer ventilatie nodig hebben, dan kan je kiezen voor een draai-kiepraam. Je kunt dit raamtype namelijk zowel verticaal, als horizontaal openen. Het nadeel hiervan is dat je geen spullen op de vensterbank kan zetten, omdat je die dan om zou kunnen stoten.

Schuifraam
Wil je het raam in zijn geheel open kunnen zetten? Dan is een schuifraam wellicht wat voor jou! Het nadeel van een schuifraam is wel dat het de duurste raamtype van allemaal is. Ook heb je bij schuiframen vaak wat meer ruimte nodig om het raam te plaatsen. Als je namelijk het raam 50 centimeter wilt kunnen openschuiven, is er minstens 1 meter aan ruimte nodig aangezien je het raam dan in zijn geheel moet kunnen openschuiven.

Prijzen houten ramen

Elk raamtype heeft zijn eigen prijs vanwege de verschillende manieren waarop ieder type geplaatst moet worden. Ook de grootte van de ramen zijn van invloed op de prijs.

De richtprijzen die je in gedachte kan houden per raamtype zijn :

Type houten raam Afmeting raam Prijsindicatie
Vast raam 1m x 1m € 250 - € 500
Draai-kiepraam 1m x 1m € 350 - € 650
Valraam 1m x 1m € 300 - € 575
Schuifraam 1,5m x 1m € 1.300 - € 1.500

pro tipVindy PRO tip: Wil je hardhout in plaats van gewoon hout? Reken dan per raam ongeveer 50 euro extra voor het hardhout. Deze investering is het wel waard, aangezien hardhout ongeveer 50 jaar langer meegaat dan gewoon hout.

De genoemde prijzen zijn inclusief montage en goed isolatieglas, maar het blijven indicaties. Bij een woning met een raamoppervlakte van 20m² kosten de houten ramen in totaal tussen de 4.000 en de 6.000 euro. De grote marge komt door de verschillende prijzen die de specialisten kunnen hanteren. Daarom is het ook altijd aan te raden om offertes te vergelijken.

Houten ramen offerte via Vindy: zó geregeld!

Wil je jouw woning een natuurlijke uitstraling geven? Laat dan houten ramen plaatsen in jouw woning. Vraag gratis een offerte aan via Vindy om flink te besparen op de totale kosten. Door het vergelijken van offertes kan je soms tot wel 40% besparen op houten ramen! Betaal niet teveel voor de houten ramen in jouw woning en vraag nog vandaag gratis en vrijblijvende offertes aan!

Plaats ook jouw klus Besparen tot 40%!

Kozijnen klusinfo

Lees het in de vraagbaak.

Laat ons je helpen! We hebben hele gave artikelen geschreven die je kunnen helpen bij doe-het-zelf klussen rondom kozijnen!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Vragen

Dat mag altijd.

Nou, wij zorgen ervoor dat je kunt besparen op klusjes, geïnspireerd raakt door de mooiste projecten of praktische informatie kan inlezen!

Op onze website vind je klusjes in de categorieën 'in huis', 'in tuin', 'bouw' en 'energie'. Voor alle klusjes in en rond je huis kun je gratis offertes opvragen. Door te vergelijken krijg je altijd de beste prijs!

Jazeker! Je vraagt altijd kosteloos offertes op. Maximaal 6 bedrijven zullen vervolgens contact met je opnemen en een prijsofferte uitbrengen. Zit er niets tussen? Even goede vrienden! Er is al zoveel verplicht in het leven: dit gelukkig niet!