Smeedijzeren tuinpoorten: mooi en sterk!

Mike avatar

Mike op 16-03-2016

Een smeedijzeren poort geeft een woning net altijd iets extra's. Daarnaast zijn ze niet alleen mooi, maar ook beresterk en bieden daardoor een goede bescherming tegen ongewenste bezoekers en zijn ze bestand tegen alle weersomstandigheden. Al met al alleen maar voordelen. Lees er snel verder over!

smeedijzeren-poort

Smeedijzeren poorten

De naam smeedijzeren poort is eigenlijk een beetje misleidend. De moderne hekwerken en poorten bestaan tegenwoordig niet meer geheel uit smeedijzer, maar uit staal of een combinatie van staal en smeedwerk. Dit komt omdat staal betere eigenschappen heeft en dat het gegoten kan worden. Dit laatste zorgt er voor dat de productiekosten relatief laag blijven. De decoratieve onderdelen van een smeedijzeren poort zoals de punten of krullen zijn vaak nog wel met de hand gesmeed. Sommige fabrikanten die nog volgens de traditie werken smeden de overige onderdelen ook met de hand. Ontwerpen in Barokstijl of Art Nouveau zijn de klassiekere afwerkingsvormen, maar ben je meer een liefhebber van eenvoudigere stijlen of minder versieringen kan dat natuurlijk ook met een smeedijzeren poort.

Smeedijzeren poort uitbreiden

Je kunt allerhande extra's toevoegen aan de smeedijzeren poort. Het automatiseren van de poort staat daarbij onbetwist op de nummer 1 positie als het om aanvullingen gaat. De meeste mensen kiezen voor optimaal gebruiksgemak en laten de smeedijzeren poort uitrusten met een speciale as met elektrische motor. Middels een handzender, een codepaneel of een mobiele telefoon kan de motor bedient worden en opent en sluit het hekwerk automatisch.

Andere populaire aanvullingen zijn een codeslot (poort afsluiten met een pincode), een video- of camerabewakingssysteem en een intercom. Zo kun je alleen bevoegden toegang geven zonder zelf de woning te hoeven verlaten.

Smeedijzeren poort laten plaatsen

Over het algemeen wordt een smeedijzeren poort door een professional geplaatst. Het is daarbij goed om te weten dat specialisten onderling uiteenlopende tarieven rekenen voor hun diensten. Door offertes op te vragen bij verschillende firma's verzeker je jezelf altijd van de laagste installatieprijs van de poort. In veel gevallen kun je door zo'n vergelijking gemakkelijk tot wel 40% besparen op de kosten.

Laat jij de smeedijzeren poort ook door een professional plaatsen? Vergelijk dan zeker meerdere aanbieders voordat je een definitieve keuze maakt!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!