Sierpoorten, welke opties zijn er?

Mike avatar

Mike op 23-01-2017

De sierpoort kan een mooie vorm van afwerking zijn van de woning. Er zijn diverse soorten sierpoorten en ze hebben zo hun specifieke eigenschappen en prijzen. Welke er precies zijn? We bespreken het hieronder.

sierpoorten soorten

Verschillende soorten sierpoorten

De sierpoort wordt doorgaans als aanvulling geplaatst in een sierhekwerk. Maar kan eventueel ook vrijstaand op een oprit worden toegepast. We onderscheiden in de basis drie soorten sierpoorten, namelijk: de looppoort, draaipoort en schuifpoort.

De looppoort

De looppoort is meestal vrij klein en smal en heeft doorgaans een erg sierlijk karakter. Zoals de naam al aangeeft is deze poort bedoeld om doorheen te lopen en deze kan in zowel de voor- als achtertuin worden geplaatst. De looppoort wordt meestal voorzien van standaard hang- en sluitwerk om zo toch enigszins te zorgen voor beveiliging.

De draaipoort

Hoe kan het ook anders: dit type sierpoort draait. Deze poort wordt ook wel vaker inrijpoort genoemd en kan uit één of twee deuren bestaan die openslaan. De breedte van de poort kan variëren maar ligt doorgaans zo tussen de drie tot vijf meter. Dit maakt deze poort dus prima geschikt voor auto’s. De zwaardere draaipoorten kunnen lastiger zijn om handmatig te openen, daarom worden veel van deze poorten ook geautomatiseerd. Verder is het uiteraard van belang dat er rekening wordt gehouden met voldoende ruimte om te kunnen openen, naar binnen of naar buiten toe.

Schuifpoort

Het grote voordeel van de schuifpoort is dat deze, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de draaipoort, geen extra ruimte benodigd voor of achter de poort omdat deze via de zijkant open schuift. De poort kan bestaan uit één of twee deuren die dus via de zijkanten open schuiven waarbij de poort in de meeste gevallen minimaal drie meter breed is. Deze poort is daarom dus ook prima geschikt voor het passeren van auto’s. Dit type sierpoort wordt in veel gevallen ook geautomatiseerd. Het schuiven kan namelijk zwaar zijn en daarnaast is het natuurlijk super comfortabel om de poort op afstand automatisch te kunnen openen en sluiten.

Extra beveiliging

Doorgaans is een sierpoort al vrij stevig en veilig (een beetje afhankelijk van welke soort natuurlijk), maar je kunt er ook voor kiezen om de sierpoort verder uit te rusten met extra (preventieve) beveiliging. Hierbij kun je denken aan het plaatsen van een puntenkam op de poort, een alarmsysteem of camerabewaking. Verder kun je ook een elektronisch slot laten plaatsen. Zo kan de poort dan enkel worden geopend nadat er bijvoorbeeld een pincode wordt ingetoetst of gebruik wordt gemaakt van een afstandsbediening.

Benieuwd naar de opties voor een sierpoort voor bij jou in de tuin of oprit? Laat je eens goed informeren door een tuinpoort specialist. Doe een snelle vergelijkingscheck tussen een aantal vakmannen uit je regio en kies vervolgens gemakkelijk voor een goede specialist die tegen een scherpe prijs een mooie sierpoort voor je kan plaatsen.

Welke van de drie bovengenoemde sierpoorten heeft jouw voorkeur?


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!