Inrijpoort, wat zijn de opties?

Mike avatar

Mike op 18-08-2017

Inrijpoort, wat zijn de opties?

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Een inrijpoort is in principe bedoeld om je woning, tuin of terrein eenvoudig mee te kunnen afsluiten. Maar het esthetisch aspect is daarbij natuurlijk ook van belang. Gelukkig heb je wat betreft vormgeving veel keuze bij een inrijpoort. Wat zijn de kenmerken precies van een inrijpoort? We bespreken het hieronder. Lees je mee?

Materiaal inrijpoort

Een inrijpoort wordt meestal van metaal of van hout gemaakt en kan daarbij één of twee openslaande deuren hebben.

Inrijpoort van metaal

Een metalen inrijpoort is erg duurzaam en wordt tevens vaak gekozen als sierpoort of als poort met spijlen voor bedrijventerreinen. De metalen sierpoort heeft doorgaans een klassieke uitstraling en wordt daarom vaak gekozen bij woningen of monumentale panden. Maar omdat het materiaal metaal ontzettend sterk is, wordt de metalen inrijpoort ook vaak gekozen als toegangspoort bij terreinafbakening. Om roestvorming bij de metalen poort te voorkomen wordt deze verzinkt en in de meeste gevallen ook nog gecoat.

inrijpoort idee

Bij het coaten wordt er een verflaag in de vorm van poeder aangebracht op het hekwerk, waarna het metaal de oven in zal gaan. Bij dit proces wordt de verf dan in het metaal gebakken. Tevens kan er bij dit proces gekozen worden voor een kleur en wordt er hierbij ook gezorgd voor een goede bescherming tegen de weersinvloeden. Op deze manier wordt de poort dus erg duurzaam gemaakt waardoor deze ook direct een lange levensduur zal bieden.

Inrijpoort van hout

De houten inrijpoort wordt vaak om esthetische redenen gekozen. Met een houten poort wordt een zeer natuurlijke en warme uitstraling gecreëerd en omdat hout een eenvoudig bewerkbaar product is kan er gemakkelijk een poort worden geproduceerd die geheel aan je persoonlijke wensen en behoefte voldoet. Daarnaast kun je wat betreft kleur eigenlijk alle kanten op. Een likje verf zorgt zo precies voor de uitstraling die perfect past bij je tuin of woning.

houten tuinpoort

De mate van duurzaamheid van de houten inrijpoort zal afhangen van de keuze voor houtsoort, maar over het algemeen heeft de houten inrijpoort, met een beetje onderhoud, ook een lange levensduur. Wil je graag gaan voor een optimale levensduur van je houten poort? Kies dan voor een inrijpoort van hout klasse 1. Omdat het hout continu wordt blootgesteld aan alle weersomstandigheden is onderhoud bij een houten inrijpoort dus wel van belang.

Extra opties inrijpoort

Een inrijpoort is verder uit te rusten met diverse accessoires. Denk hierbij aan automatisering, waarmee de poort eenvoudig op afstand geheel automatisch kan worden geopend of gesloten. Maar denk ook aan een slot zoals een elektronisch slot of een manueel slot. Of aan een camerasysteem of intercom voor extra beveiling en eenvoudige communicatie op afstand.

Wil je graag meer informatie wat betreft opties en mogelijkheden voor een inrijpoort bij jou thuis? Of wil je graag een inrijpoort laten plaatsen? Neem dan eens contact op met een tuinpoort specialist. Vergelijk altijd meerdere tuinpoort-specialisten uit je buurt op prijs en kwaliteit en laat je vervolgens informeren door de vakman met de voor jou beste prijs-kwaliteit verhouding.

Naar wat voor type inrijpoort gaat jouw voorkeur uit?


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!