Crepi stucwerk, wat is het?

Mike avatar

Mike op 08-12-2016

Crepi, ook wel gevelpleister of sierpleister genoemd, is een materiaalsoort waarmee binnen- en buitenmuren van gebouwen mee worden afgewerkt. In dit artikel bespreken we er alles over! Lees je mee?

crepi gevel

Waarvan is crepi gemaakt?

Crepi wordt van diverse stoffen gemaakt. Het hoofdmateriaal, granulaat, is eigenlijk gewoon zand of een granulaat van natuursteen. Denk hierbij aan graniet of kwarts. De granulaten worden samengehouden door een bindmiddel. Dit middel kan natuurlijk zijn, maar er is ook bindmiddel op basis van synthetische materialen of lijmen zoals siliconen. De hulpstoffen die ook in de crepi zijn verwerkt helpen om de pleister water-en vuilafstotend en ook schimmeldodend te maken.

Soorten crepi stucwerk

Crepi bestaat er eigenlijk in twee soorten, namelijk: op basis van milieuvriendelijk kalkmengsel of leenpleister, en ook op basis van chemische stoffen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld siliconenpleister of op basis van synthetische harsen.

Voordeel van crepi stucwerk

Het voordeel van crepi is dat het een volwaardig alternatief kan zijn voor bijvoorbeeld de bekende gevel van bakstenen. Met crepi tegen de muur en een juist onderhoud voorkom je eenvoudig het intrekken van vuil of vocht in de muren. Ook is crepi bij geval van schade zeer eenvoudig te repareren, handig! Crepi kun je daarnaast verkrijgen in tal van diverse kleuren. Heel fijn, want zo creëer je eenvoudig een uitstraling die perfect past bij je woning.

Een stukadoor inschakelen voor je crepi stucwerk

Het aanbrengen van crepi op een gevel is een zeer lastige klus en kan het best worden uitgevoerd door een professionele stukadoor. Deze heeft kennis en veel ervaring wat betreft het aanbrengen van dit type stucwerk.

Vergelijk echter altijd meerdere stukadoors uit je regio. Zo vind je gemakkelijk een professionele stukadoor tegen een scherpe prijs!Laat een reactie achter, vinden we leuk!