Gevel schilderen, hoe pak je het aan?

Mike avatar

Mike op 11-06-2018

Gevel schilderen, hoe pak je het aan?

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Wanneer je de uitstraling van je woning eenvoudig wilt opfrissen en tevens ook de woning wilt voorzien van een goede extra bescherming tegen alle weersomstandigheden, dan is het schilderen van de gevel een prima optie. Voor een netjes en mooi resultaat is het slim om een aantal stappen uit te voeren. Welke dat precies zijn? We bespreken het in dit artikel. Lees je mee?

Gevel schilderen in drie stappen

Om te zorgen voor een netjes en goed beschilderde gevel kun je het beste drie stappen uitvoeren. Als eerste kun je de gevel het beste goed reinigen, daarna breng je een primer aan en vervolgens kun je het schilderwerk uitvoeren.

gevel schilderen

Gevel reinigen

Voordat je kunt gaan beginnen met het schilderwerk is het van belang om te gevel eerst goed en grondig te reinigen. Aanslag, vuil en mossen dienen verwijderd te worden en eventuele beschadigingen zouden kunnen worden hersteld voor een optimale opfrisbeurt. Je kunt dit in principe zelf doen, maar optimaal is natuurlijk om hiervoor een gevelreiniger in te schakelen. Deze zorgt ervoor dat je gevel op en top wordt gereinigd.

Primer aanbrengen

Het is aan te raden om, nadat de gevel goed is gereinigd, eerst een primer aan te brengen voordat er wordt begonnen met het schilderwerk. Een primer zorgt er ten eerste voor dat de zuigende werking van de ondergrond wordt verminderd, daardoor wordt tevens een betere hechting van de eindlaag voorzien. Daarnaast zorgt een primer er ook voor dat vuil deeltjes geïsoleerd worden zodat ze niet in de eindlaag kunnen doordringen.

Voor grote oppervlaktes kun je bij het aanbrengen van de primer het beste gebruik maken van een goede muurroller. Voor de randjes en detailwerk gebruik je een ronde kleinere verfborstel.

gevel laten schilderen

Schilderwerk gevel uitvoeren

Wanneer de primer goed is gedroogd kan er worden begonnen met het schilderwerk. Wat doorgaans fijn werkt is om te beginnen met de randen van de gevel. Gebruik hierbij, net als bij het aanbrengen van de primer, een ronde kleinere verfborstel. Voor de rest van de gevel gebruik je een goede muurroller. Schilder eerst in een verticale beweging en daarnaast in een horizontale beweging. Voor een optimaal resultaat breng je hierna op dezelfde manier nog een tweede laag aan.

Schilderwerk laten uitvoeren

Wil je het schilderwerk aan je gevel graag op professionele wijze laten uitvoeren? Schakel hiervoor dan een schilder in. Vergelijk gemakkelijk meerdere schildersbedrijven uit je buurt en kies zo eenvoudig voor een vakman tegen de beste prijs die je gevel op vakkundige wijze kan voorzien van een nieuwe lik verf.

In wat voor kleurtint zou jij je gevel graag schilderen?


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!