Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een

Plafond schilderen

Plafonds schilderen komt specifieker dan je denkt. Daarom kiezen de meeste mensen ervoor om de plafonds te laten schilderen door een professionele schilder. Schilders noemen het schilderen van een plafond ook wel een echte 'discipline'. Met de juiste techniek, verf en rollers kan een plafond perfect afgewerkt worden. Het heeft allemaal te maken met de type ondergrond zoals bijvoorbeeld pleister, stucwerk, hout of ander materiaal. Hieronder belichten we enkele belangrijke zaken bij het schilderen van je plafond.

Plafonds schilderen

Naast het schilderen van de muren, zijn de plafonds natuurlijk ook onderdeel van deze "opknapbeurt". Een goede voorbereiding en denkwerk voordat je begint met schilderen is echt het halve werk. Er komt nog best wat kijken bij het verven van de plafonds. Laat je het uitbesteden bij een schilder? Ook dan is het goed om naar onderstaand schema te kijken. Wellicht kan je enkele dingen als zelf voorbereiden, dat scheelt uiteindelijk veel tijd en dus geld.

Schema plafond schilderwerk:

Zelf uit te voeren (optioneel)

  • Kies een kleur verf (RAL kleur)
  • Bereken hoeveel verf er nodig is (m2)
  • Koop de verf, borstels en rollen
  • Maak het plafond kaal
  • Dek de vloer af (zeil, kranten, etc.)
  • Plak alles af (muren, randjes, hoekjes, etc.)

Noot: Let er op dat niet alle schilders werken met zelf aangekochte verf. Vaak vereist een plafond, afhankelijk van de type materialen, een specifieke verf die zorgt voor een perfecte dekking en hechting. Uiteindelijk is dit allemaal in het voordeel van de kwaliteit en de duurzaamheid.

Uit te voeren door de schilder:

  • Plafonds bijwerken (eventuele gaatjes vullen)
  • Schilderwerk

Uiteraard zijn alle stappen ook door jezelf uit te voeren.

pro tipVindy PRO tip: "Bekijk goed van te voren of het plafond nog voldoet. Het is wellicht de overweging waard om eerst een stukadoor in te schakelen om het plafond opnieuw te pleisteren. Het is zonde om te schilderen op een plafond dat "brokkelt" of andere "schade" heeft: dit ga je namelijk heel goed zien na het verven.

Plafond laten schilderen prijzen

Zoals je ziet lopen de prijzen voor het laten schilderen van de plafonds uiteen. Je kunt het best altijd eerst de schilder langs laten komen voor een bezichtiging. Eventueel kan deze ook beoordelen of de plafonds nog van voldoende kwaliteit zijn. Er zijn schilders die ook het stucwerk zelf kunnen doen of daarvoor samenwerken met een partner. Ook hiermee bespaar je op de kosten door de voordelige inkoop. Vraag altijd meerde prijzen aan via Vindy: wij helpen je besparen. Hier vind je nog meer informatie over de kosten.

Plafond Prijsindicatie
Prijs per m² € 20 - € 40
Prijs per uur € 25 - € 45
Prijs spuitwerk per m² € 5 - € 10
Prijs sauswerk per m² € 8 - € 15

Afplakken muren, lijsten en vloer

Wat het meest onderschat wordt aan het schilderen van de plafonds is het afplakken en het fysieke aspect. Je werkt namelijk constant "boven je macht" en "knoeien" is daardoor meer regel dan uitzondering. Zorg er daarom voor dat alles goed is afgeplakt. En daar komt best wel wat werk bij kijken. Denk aan alle hoekjes, lijsten, apparatuur, materialen en niet te vergeten: de vloer! Iedereen die weleens geschilderd heeft kent het vast. Je hebt geknoeid, loopt er doorheen en vervolgens verspreid je de verf zelf over de gehele vloer. Geen probleem, zolang er zeil of kranten liggen althans.

pro tipVindy PRO tip: Plak naast de vloer ook altijd de muren af. Je kan bijvoorbeeld van boven naar beneden zeil, kranten of vuilniszakken hangen. Op deze manier voorkom je dat er "spetters" op de muren komen. In onderstaande PRO tip lees je overigens dat je het best kan beginnen met het schilderen van de plafonds, mede om deze reden.

Eerst plafonds of muren schilderen?

Iedereen die weleens geschilderd heeft zal het antwoord hierop kennen. Begin ALTIJD met het schilderen van de plafonds. De plafonds zijn het meest "spetter-gevoelig" en fysiek het zwaarst. Je kan daarom beter eerst de plafonds doen. Bijkomende voordeel is dat je niet perse alle muren hoeft af te plakken. Dat scheelt erg veel tijd.

pro tipVindy PRO tip: Dek wel alles af wat tegen de muur hangt of staat: gespetter is namelijk gegarandeerd met schilderen van plafonds! Althans, niet per se als je met de juiste materialen werkt, de verf goed uitsmeert en uitstrijkt. Een professionele schilder klaart deze klus sowieso zonder spetters: verzeker jezelf van goed schilderwerk!

Schilder offerte via Vindy: zó geregeld!

Besteed je liever het schilderwerk van de plafonds en muren uit aan een goede schilder uit jouw regio? Uitstekende keuze! Een schilder zal altijd perfect schilderwerk leveren waardoor je langer van de geschilderde plafonds zult genieten. Met name profiteer je ook van de goede voorbereiding die een ervaren schilder met zich meebrengt. Bespaar via Vindy op de kosten en vind eenvoudig de perfecte schilder. Je kan namelijk meerdere offertes gratis vergelijken en uiteindelijk tot wel 40% besparen!

Plaats ook jouw klus Besparen tot 40%!

Schilderwerken klusinfo

Lees het in de vraagbaak.

Laat ons je helpen! We hebben hele gave artikelen geschreven die je kunnen helpen bij doe-het-zelf klussen rondom schilderwerken!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Vragen

Dat mag altijd.

Nou, wij zorgen ervoor dat je kunt besparen op klusjes, geïnspireerd raakt door de mooiste projecten of praktische informatie kan inlezen!

Op onze website vind je klusjes in de categorieën 'in huis', 'in tuin', 'bouw' en 'energie'. Voor alle klusjes in en rond je huis kun je gratis offertes opvragen. Door te vergelijken krijg je altijd de beste prijs!

Jazeker! Je vraagt altijd kosteloos offertes op. Maximaal 6 bedrijven zullen vervolgens contact met je opnemen en een prijsofferte uitbrengen. Zit er niets tussen? Even goede vrienden! Er is al zoveel verplicht in het leven: dit gelukkig niet!