Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een
9

Trap schilderen

Het schilderen van de trap kan er zomaar voor zorgen dat je weer een nieuwe trap hebt, zonder er één te kopen! Althans, als het schilderwerk netjes is aangebracht. Een strakke verflaag is net zo essentieel als de juiste verf gebruiken. Je wilt natuurlijk niet dat de trap weer snel beschadigd. Een trap verflaag heeft nu eenmaal veel weerstand nodig. De juiste verf en juiste schilder kan ervoor zorgen dat de trap weer jaren meegaat.

Voorbereiden op trap schilderwerk

Een trap schilderen vergt veel voorbereidend werk. Daarom kiest 9 op de 10 mensen ervoor om het schilderwerk voor trappen uit te besteden bij een professionele schilder. Onderstaand schema maakt duidelijk waarom. En dan hebben we het nog niet over de kennis van de juiste verf voor de het type materiaal van de trap en de "slijt vastigheid" die het moet bezitten. Er wordt natuurlijk nogal wat gelopen op de trap.

Trap voorbereiden op schilderen:

  • Trapleuning demonteren (indien deze in de weg zit)
  • Trapbekleding verwijderen (zoals trapmatten, etc.)
  • Volledig opschuren trap
  • Trap beschadigingen bijwerken (putjes, etc.)
  • Stof verwijderen
  • Grondlaag aanbrengen (vaak 2 keer)
  • Afplakken muren
  • Afplakken vloer
  • Ontvetten
  • Schilderen!

Trap schuren: lastige hoekjes!

Het schuren van de trap wordt vaak onderschat. Om de grondlaag - die weer belangrijk is voor de hechting van de "slijtvaste verf" - goed aan te brengen moet de trap zéér glas geschuurd worden. ook alle stofjes, putjes en andere beschadigingen moeten uit de weg zijn geruimd. Dat kost doorgaans de meeste tijd. Bijna iedere trap heeft hiermee te maken omdat de trap nu eenmaal veel gebruikt worden en vaak van hout is. Dat trekt veel stofjes aan.

Het lastigste is met name de scherpe hoekjes in een trap. Een professionele schilder heeft hier vaak specialistische apparatuur voor, zoals bijvoorbeeld een "mouse" die in alle hoekjes kan komen. Een echte schilder zal niet beginnen voordat alles op en top geschuurd is. Niet goed geschuurd? Geen goede grondlaag! En zonder goede grondlaag, juist, geen goed schilderwerk.

pro tipVindy PRO tip: Gebruik bij het schilderen van de trap altijd speciale verf, de zogeheten "slijtvaste verf". Op een trap wordt natuurlijk veel gelopen, daar moet de verf wel tegen kunnen!

Trap laten schilderen prijzen

Zoals je ziet lopen de prijzen voor het laten schilderen van de trap uiteen. Belangrijk is o.a. van welk materiaal de trap is gemaakt (denk aan hout, pvc, kunststof of zelfs aluminium). Vraag altijd meerde prijzen aan via Vindy: wij helpen je besparen.

Trap schilderwerk
Prijs per trap
Trap schilderen excl. schuren, grondlaag zetten en schoonmaken € 150 - 450
Trap schilderen excl. schuren en grondlaag zetten € 175 - 477
Trap schilderen excl. schuren € 200 - 550
Trap schilderen (alles inclusief!) € 250 - 650

Kan ik zelf mijn trap schilderen?

Dat kan. Maar bedenk dat een trap schilderen erg veel tijd vergt. Bovendien moet het echt stap voor stap perfect worden uitgevoerd volgens bovenstaande schema. De meeste mensen kiezen er niet voor niets voor om hun trap schilderwerk uit te besteden. Het is vaak - relatief gezien - veel voordeliger en het eindresultaat mooier!

pro tipVindy PRO tip: Maak een trap altijd schoon voordat je begint met schilderen. Een trap bevat doorgaans veel stof, je wilt die niet laten mengen met de verf.

Welke kleur kiezen voor je trap?

Uit ervaring weten we dat ruim 85% kiest voor een lichte kleur zoals wit of beige. Maar alles wordt eigenlijk bepaald door de rest van het interieur en dan met name de traphal. Is die bijvoorbeeld al donker met een antraciete muur of veel zwarte elementen? Kies dan zeker voor een witte trap! Het breekt de ruimte op een prachtige manier. Heb je juist veel wit en lichte kleuren? Dan is een zwarte of donkere trap juist weer gaaf. Het zal een echte eye-catcher zijn!

Noot: Koop niet zomaar verf. Niet alle schilders gebruiken voor de trap de verf uit bouwmarkten. Deze voldoen vaak niet aan de kwaliteit die de schilder nastreeft voor het eindresultaat. En dat is - naast dat het er natuurlijk mooi uit moet zijn - dat het lang mee gaat.

pro tipVindy PRO tip: Weet je niet goed welke kleur je de trap wilt verven? Verf deze dan licht! je kunt op die manier spelen met wat donkere elementen zoals de trapleuning en trapbekleding zoals de trapmatjes of trapmaantjes.

Schilder offerte via Vindy: zó geregeld!

Het schilderwerk voor je trap uitbesteden bij een goede schilder uit jouw regio? Goede keuze! De woning zal er uiteindelijk alleen maar op vooruit gaan qua waarde en uitstraling. Het scheelt je uiteindelijk veel tijd. Besparen op de kosten is ook fijn. Dat kan via Vindy. Je kan namelijk meerdere offertes gratis vergelijken en uiteindelijk tot wel 40% besparen!

Plaats ook jouw klus Besparen tot 40%!

Schilderwerken klusinfo

Lees het in de vraagbaak.

Laat ons je helpen! We hebben hele gave artikelen geschreven die je kunnen helpen bij doe-het-zelf klussen rondom schilderwerken!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Vragen

Dat mag altijd.

Nou, wij zorgen ervoor dat je kunt besparen op klusjes, geïnspireerd raakt door de mooiste projecten of praktische informatie kan inlezen!

Op onze website vind je klusjes in de categorieën 'in huis', 'in tuin', 'bouw' en 'energie'. Voor alle klusjes in en rond je huis kun je gratis offertes opvragen. Door te vergelijken krijg je altijd de beste prijs!

Jazeker! Je vraagt altijd kosteloos offertes op. Maximaal 6 bedrijven zullen vervolgens contact met je opnemen en een prijsofferte uitbrengen. Zit er niets tussen? Even goede vrienden! Er is al zoveel verplicht in het leven: dit gelukkig niet!