Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een

Gevel schilderen

Het schilderen van de gevel van je woning of bedrijfspand is zéér specialistisch werk. De gevel bepaalt voor een groot deel de uitstraling van de woning, zowel "esthetisch" als qua "waarde". Want een mooi geschilderde gevel doet de waarde van een woning direct stijgen. Je wilt de gevel natuurlijk perfect laten schilderen door een schilder die hier de juiste kennis, ervaring en materialen voor heeft.

Voorgevel schilderen

De voorgevel is het eerste echte aanzicht. Het is belangrijk dat deze voorzien wordt van mooi schilderwerk. Het maakt niets uit of de gevel al eens geschilderd is. De onderlaag is wel belangrijk.

Verschillende onderlagen:

 • Baksteen
 • Geschilderd
 • Kunststof
 • PVC
 • Aluminium

Bij het schilderen van de voorgevel is het erg belangrijk om aan te geven hoeveel ramen en deuren er aanwezig zijn. Ook de type voorgevel kan anders zijn.

Type voorgevel:

 • Met uitbouw (schuur)
 • Vlak (geen uitbouw)

Breng ook altijd in kaart wat er aanwezig is, bijvoorbeeld:

 • Voordeur
 • Ramen

Achtergevel schilderen

Ook de achtergevel is een aanzicht voor jezelf wanneer je bijvoorbeeld heerlijk in de tuin zit. Belangrijk hier is ook weer de onderlaag (zelfde soorten als bij de voorgevel) maar ook zeker de type achtergevel en de bereikbaarheid.

Type voorgevel:

 • Met uitbouw (serre, terrasoverkapping, carport, etc.)
 • Vlak (geen uitbouw)

Bereikbaarheid:

 • Goed bereikbaar (met achterom of doorgang door garage)
 • Minder goed bereikbaar (alleen via woonkamer/keuken)

Breng ook altijd in kaart wat er aanwezig is, bijvoorbeeld:

 • Achterdeur
 • Schuifpui
 • Ramen

Volledig of deels gevel schilderen?

Natuurlijk is het ook belangrijk om te weten of je de volledige gevel van de woning wilt laten schilderen of slechts een deel. Breng goed in kaart of je zowel de voor- als achtergevel volledig of bijvoorbeeld alleen in banen wilt laten schilderen. Dit is uiteindelijk belangrijk voor het berekenen van de prijs. Bedenk goed dat een band, bijvoorbeeld alleen de onderzijde van het huis, vaak wat extra kost vanwege het afplak- en berekenwerk. Aan de andere kant is er natuurlijk weer minder verf nodig dan wanneer je de volledige gevel zou laten beschilderen.

pro tipVindy PRO tip: De beste tijd om je gevel te laten schilderen is in het voorjaar. Dan ben je altijd op tijd voor de periode wanneer iedereen naar buiten gaat. Met name zul je er dan extra van kunnen genieten als je zowel de voor- als achtergevel laat schilderen. Heerlijk genieten in de tuin!

Gevel laten schilderen prijzen

Zoals je ziet lopen de prijzen voor het laten schilderen van de gevels uiteen. De meeste schilders zullen eerst komen om eens te bezichtigen en kunnen dan altijd een "fixed-price" bepalen aan de hand van de werken en de totale m2 aan gevel oppervlakten. Vraag altijd meerde prijzen aan via Vindy: wij helpen je besparen.

Type gevel Prijs per m2 (incl. verf)
Rijtjeswoning € 20 - € 40
Appartement € 20 - € 40
Halfopen bebouwing € 22 - € 42
Villa / vrijstaande woning € 25 - € 45

Kan ik zelf mijn gevel schilderen?

Dit is een veel voorkomende vraag en ons advies is: niet doen! Naast dat het gevaarlijk werk is, je zult namelijk toch de hoogte in moeten, is het ook nog eens zeer specialistisch werk. Zoals je gewend met het schilderen van de muren, komt het bij het schilderen van de gevel nog specifieker om goede banen te maken. Omdat je met grote oppervlaktes werkt, zie je direct lelijke strepen wanneer je dit niet consistent weet te schilderen. Daarnaast komt er veel afplakwerk bij kijken zoals o.a. met de ramen en deuren. Het is intensief, lastig en relatief voordeliger om uit te besteden aan een schilder. Die brengt daarnaast ook de juiste verf mee zodat je langer van je "nieuwe" gevel kan genieten.

pro tipVindy PRO tip: Een gevel schilderen kan het best wanneer het minimaal 10 graden Celsius is. Belangrijk is ook om de weersverwachtingen van de dagen erna te volgen. Nadat het schilderwerk is aangebracht mag de temperatuur namelijk niet dalen tot onder de 5 graden Celsius (!).

Gevel schilderen: voorbereidend werk

Je kan zelf natuurlijk eventueel het e.e.a. voorbereiden. Alles wat de schilder niet meer hoeft te doen, gaat immers van de prijs af. Zo kan je zelf eventueel de afplak-tape bevestigen op de ramen, deuren en eventueel op de stukken waar geen verf op mag komen. Sommige mensen willen hun gevel in een baan geschilderd hebben, zoals onderin een antraciete baan en de rest wit. Bereken dan vast hoe hoog de baan moet zijn vanaf de grond en breng eventueel vast strips of afplaktape aan. Dat maakt het voor de schilder eenvoudiger.

pro tipVindy PRO tip: Bedenk van te voren goed of de ramen en deuren ook aan een opknapbeurt nodig zijn. Zowel als je de ramen en/of deuren wilt laten vervangen of wilt laten schilderen, kun je dat het best eerst doen. Het is gemakkelijker om de gevel te schilderen en de ramen/deuren af te plakken dan andersom.

Schilder offerte via Vindy: zó geregeld!

Het schilderwerk voor je gevels uitbesteden bij een goede schilder uit jouw regio? Goede keuze! De woning zal er uiteindelijk alleen maar op vooruit gaan qua waarde en uitstraling. Het scheelt je uiteindelijk veel tijd. Besparen op de kosten is ook fijn. Dat kan via Vindy. Je kan namelijk meerdere offertes gratis vergelijken en uiteindelijk tot wel 40% besparen!

Plaats ook jouw klus Besparen tot 40%!

Schilderwerken klusinfo

Lees het in de vraagbaak.

Laat ons je helpen! We hebben hele gave artikelen geschreven die je kunnen helpen bij doe-het-zelf klussen rondom schilderwerken!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Vragen

Dat mag altijd.

Nou, wij zorgen ervoor dat je kunt besparen op klusjes, geïnspireerd raakt door de mooiste projecten of praktische informatie kan inlezen!

Op onze website vind je klusjes in de categorieën 'in huis', 'in tuin', 'bouw' en 'energie'. Voor alle klusjes in en rond je huis kun je gratis offertes opvragen. Door te vergelijken krijg je altijd de beste prijs!

Jazeker! Je vraagt altijd kosteloos offertes op. Maximaal 6 bedrijven zullen vervolgens contact met je opnemen en een prijsofferte uitbrengen. Zit er niets tussen? Even goede vrienden! Er is al zoveel verplicht in het leven: dit gelukkig niet!