Een gebogen dak, hoe zit het precies?

Mike avatar

Mike op 04-06-2018

Een gebogen dak, hoe zit het precies?

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Wanneer je een woning of pand gaat of laat bouwen dan heb je ook de optie om hierbij te kiezen voor een gebogen dak. Een gebogen dak is uniek en heeft in principe dezelfde voordelen als een normaal schuin aflopend dak. Een gebogen dak biedt echter meer. We gaan er in dit artikel dieper op in. Lees je mee?

Unieke uitstraling met meer ruimte

Wil je een unieke uitstraling creëren voor je woning? Een gebogen dak is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt. Toch kan hiermee een mooie en zeer unieke uitstraling worden gecreëerd. We zien langzamerhand meer gebogen daken maar het overgrote deel van de daken in België zijn natuurlijk gewoon schuin aflopend of plat.

Een gebogen dak biedt naast een dat het een lust is voor het oog ook nog een ander voordeel. Zo is dit type dak erg praktisch. Door de constructie van dit dak zal er in huis meer ruimte ontstaan. Dit is ideaal wanneer je graag op de boven of zolderverdieping een extra kamer wilt creëren zoals een baby- of hobbykamer of een slaapkamer voor de kinderen.

Plaatsing gebogen dak

Voor het plaatsen van een gebogen dak is het doorgaans nodig een bouwvergunning aan te vragen. Wanneer je een gebogen dak wilt laten plaatsen dan kun je hiervoor het beste informeren bij je gemeente en vragen of er een speciale bouwvergunning is vereist. De regels hierover kunnen per gemeente verschillen, zorg daarom dus altijd dat je je goed laat informeren voordat je met bouwplannen aan de slag gaat.

dak gebogen

In principe verloopt het plaatsingsproces van een gebogen dak ongeveer hetzelfde als bij een hellend dak. De constructie van een gebogen dak is alleen iets gecompliceerder dan de constructie van een schuin aflopend dak. Zo zal er bij een gebogen dak extra rekening moeten worden gehouden met het timmerwerk, de gevel en ook de waterdichtheid van het dak. Vooral de waterdichtheid is van belang. Bij een gebogen dak is het namelijk zo dat het onderdak zorgt voor de afvoer van regenwater.

Materialen voor dakbedekking gebogen dak

Wat betreft materialen voor een gebogen dak heb je keuze uit een aantal soorten. Je kunt hierbij gebruik maken van de meer conventionele dakpannen, maar ook koper, zink en leien zijn een optie als dakbedekkingsmateriaal voor een gebogen dak. De keuze voor een materiaalsoort zal natuurlijk voornamelijk afhangen van uw persoonlijke wensen. Kijk echter ook naar de opties voor geluid- en warmte isolatie van het dak, zo zorg je voor een optimaal comfort binnen je woning en kun je ook besparen op energiekosten.

Wanneer je graag meer informatie wilt over de mogelijkheden voor een gebogen dak op jouw woning of pand of wanneer je graag een dakdekker wilt inschakelen, vergelijk hiervoor dan een aantal dakdekkersbedrijven uit je regio. Zo vind je eenvoudig een kwalitatieve vakman die je tegen de beste prijs kan helpen.

Zou een gebogen dak iets zijn voor op jouw woning of pand?


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!